Arbetstemp

Forum Modellspecifika forum OG900 Arbetstemp

 • Detta ämne har 9 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2009-09-29 08:58 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20851
  sammy
  Deltagare

  hej allihopa,

  min 2.1;a 900 – 92 har ett litet problem, det är så att jag inte får upp den i arbetstemp förutom när jag kört ett bra tag på landsväg (timme plus). Den bör peka rakt åt höger sett inifrån coupen, men istället ligger den mellan klockan tre och botten. jag har bytt termostat på den men det hjälpte föga, några idéer?

  Mvh
  Sammy

  #145937
  porsche944
  Deltagare

  Känner igen problemet från den 92:an vi hade hade. På dessa modeller ( varför vet jag ej) sitter det en liten svart plastkoppling mellan 2 av vattenslangarna, precis sidan om exp tanken.

  Dels så läckte den lite vatten och något gjorde att det blev dålig cirkulation. Jag byggde om till mod Ä med ett förbättrat resultat. Det är tydligen bara 2,1 lit som har denna lilla ”mojäng”

  #145938
  sammy
  Deltagare

  ok, jag får gå ut och kolla det. Hur byggde du om den? jag får fota det lite, har dock inte märkt att någon läcker. Vart sitter temp givaren för dessa modeller?

  mvh
  Sammy

  #145939

  Har sammma ”fel” på min cab ´92.

  Kan det ha att göra med tempgivare/mätare/dålig kontakt?
  Det verkar dock som om vattentempen är tillräckligt hög, för vid lågfart startar kylfläktarna ganska snart och kupevärmen är toppen.

  Den ”bypasskoppling/ventil” som du pekar på Michael, borde ju inte påverka detta.
  (Kan f.ö. inte se den i min vhb!)

  Temgivaren sitter under termostathuset i framkant på topplocket.

  #145941
  porsche944
  Deltagare

  Det är bypass ventilen som spökar, jag är rätt säker. Bytte slangar på den vi hade mot äldre variant eller från en 2,0 då steg tempen ialla fall. Jag fick ofta resultatet att när bilen blev varm och man vred på mer värme blev det varmt en stund sedan blev det kallt, varvid temp mätaren sjönk.

  #145944

  Är det den här ”mojängen” du menar Michael?
  Kan i så fall inte förstå hur fel på den skulle sänka vattentemperaturen; snarare tvärtom, då den sitter på på slangarna för kupevärmen 😉

  #145948
  porsche944
  Deltagare

  Det är den jag menar. När du vrider upp kupevärmen så blir det varmt i början sedan kyler det av, då sjunker motortempen ngt.

  När jag byggt om vår så försvann både motortempens låga nivå och en stabilare kupe temp.

  #145949

  OK, du får förklara hur du byggde om 🙂

  #145951
  porsche944
  Deltagare

  Med slangar från en äldre 900 t-16

  #145969
  sammy
  Deltagare

  Jag var ute och kollade och ville bara försäkra mig om att givaren till vattentempen sitter strax under termostathuset. Det sitter en sladd (jord) på toppen av givaren? Tänkte svänga förbi mekonomen och köpa en ny efter jobbet!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng