Att campa i en Saab

Forum Övrigt Allmänt Att campa i en Saab

 • Detta ämne har 7 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2015-05-14 19:53 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #295389
  Jonathan
  Deltagare

  Som ni vet så är det snart dags för Saabfestival i Trollhättan. Detta år kommer jag inte ha familjen med (hela tiden) på festivalen, så jag tänkte passa på och campa istället för att bo på hotell. Är en rätt erfaren campare (tältar minst en gång om året) men har aldrig campat i en bil. Det är vad jag vill göra nu då.

  Vilken bil jag kör till festivalen är inte helt klart, men det kommer garanterat bli en CC. Min tanke är att fälla baksätet, rulla ut en lämplig madrass och sova där. Kommer ha med sovsäck och övrig tältutrustning, kläder osv. Men vad bör man mer tänka på när man campar i en bil? Är det någon idé att campa med el (det är tydligen möjligt på campingen i Trollhättan)? Förutom till att ladda mobilen då (som jag nog kan lösa på annat sätt). Vad brukar ni ha med när ni campar i era Saabar?

  #295614
  Janne Hagnell
  Moderator

  Om det är en solig dag blir det VARMT om du inte tänker stiga upp tidigt. Parkera med bakrutan åt väster och täck gärna för vindrutan!

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #295872
  Jonathan
  Deltagare

  Låter lite som när man sover i tält då. Ett fönster lite öppet, med myggnät, kanske kan hjälpa? Att parkera åt rätt håll var smart, tack!

  #295911
  Janne Hagnell
  Moderator

  Som att sova i tält upphöjt till två! Å andra sidan är det tidigt på säsongen, men jag har nästan fått värmeslag i bil på midsommar, så nog kan det bli varmt!

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #295912
  Janne Hagnell
  Moderator

  …de där lyckliga, svala paren som utnyttjade bäddseten till våra gurkor i gamla tiders reklambilder hade nog inte så mycket med verkligheten att göra… 😛

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #296646
  Dicst
  Deltagare

  Hur lång är du Sulo? Det går en magisk gräns strax innan där stötfångaren börjar…. 😉 Det jag menar är att det är bekvämt tills man måste börja vika ihop sig. Diagonalen är bra.

  Jag brukar ta en luftmadrass och en sovsäck med när jag åker på marknader etc. Funkar jättebra att sova en eller två nätter i bilen, både i 95:an och 9-5:an. Ta med en liten presenning att lägga överflödig packning/marknadsfynd under utanför bilen, så blir det mer plats i sovrummet.

  Vi brukade åka och fiska mycket när jag var liten långt bort i skogarna, då sov vi alltid på luftmadrass bak i farsans 95 V4. Härliga tider att vakna med varm nyponsoppa och kall stekt-ägg-smörgås, mums! Barndomsminnen som sitter kvar än.

  #296656
  Jonathan
  Deltagare

  Ja, min längd är inte till någon fördel här. Är ju 1,95. Har räknat med att ligga på tvären, men det kan nog vara värt att testa detta innan avfärd till festivalen också.

  En presenning under/utanför bilen var smart!

  #298784
  oskarforsberg
  Deltagare

  Ooooo jag har sovit mycket i min 900a (2dr), det bästa med de bilarna är att det blir helt plant när en fäller baksätet. Och jag är iof kort men vi har sovit 5personer (varav vissa långa) därbak. Någon tror jag ledsnade och satte sig i passagerarsätet halvägs under natten. Enda grejerna är som redan sagts, värmen kan vara riktigt kvävande. Att stå i skugga är nästan ett krav, tom när det inte är så varmt ute. Sen har jag en sånn där svart sovmask som håller ljuset borta från ögonen, också det är ovärderligt!

  99 -77 luftfjädring och förgasare
  900i 8v -88 finbil
  9000 2.0t -98 trimmad bruksbil

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng