Avdragare inre drivknut 92

Forum Modellspecifika forum 92/93 Avdragare inre drivknut 92

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2015-12-27 09:41 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7051
  wix10
  Deltagare

  Söker avdragare ”Saab 92-10”.
  classicsaabracing.com har nytillverkat, men enligt synpunkter på annan plats i forumet finns det frågetecken om det verkligen är en seriös firma.
  Någon annanstans man kan få tag i detta verktyg?

  #52301
  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Om det finns något annat verktyg att köpa vet jag inte, men jag kan berätta bakgrunden till det verktyget som finns att köpa. Jag var i behov av ett sådant verktyg själv, så jag gick till en kompis som har en mekanisk verkstad och hörde om han kunde tillverka ett verktyg. Niklas Enander som engagerar sig mycket i 92:orna var då intresserad av att vi skulle tillverka några ytterliggare när vi ändå var igång. Det tillverkades 10 st verktyg. Jag använde själv verktyget och fick loss mina drivknutar som satt hårt som h-vete. Dock så var det lite problem med gängstigningen som gjorde att det var svårt att dra på avdragaren tillräckligt långt, och den första betalande kunden lyckades inte använda verktyget. Vi tog tillbaka alla tio och detta justerades. Vad jag vet så fungerar de bra nu i alla fall. Viktigt vid användning är dock att skruva på avdragaren så långt det går innan man börjar spänna med skruven. Det hjälper också att slå på skruvskallen när den är i spänn för att få det hela att släppa. Der brukar sitta som berget!!

  Som svar på om det är en seriös firma bakom, ja firman är seriös, men vertyget togs fram som en tjänst till mig,och får snarare ses som en prototypserie. Ska man låta en firma ta fram ett verktyg och kvalificera, stå för garantier, kvalitetsäkra mm så kostar det inte 375 kr ink. moms för en serie på 10 st.

  /Martin

  #52856
  wix10
  Deltagare

  Tack för ditt svar!
  Var i kontakt med classicsaabracing för några veckor sedan. Fanns ingen avdragare på lager men nya skulle tillverkas inom ett par månader.

  Frågor ang. firmans grad av pålitlighet grundade sig i att man haft lagret hos en av sina medarbetare som inte kunnat leverera i önskad takt pga tidsbrist. Lagret är nu flyttat till annan ort och man beräknar fr.o.m. nu att leveranser ska kunna ske inom rimlig tid.

  #383360
  johan.r
  Deltagare

  Lyfter tråden lite.
  Jag har en 92B -54 som vxllådsoljan läcker ut på, ser ut som det mesta kommer vid drivaxlarna. Letar nu en avdragare till inre knutarna och snål som man är så måste jag höra om det finns nån som har en avdragare att eventuellt låna ut? Och finns det nya tätningar att få tag på? Är det en vanlig packbox? Ser så ut i reservdelslistan i alla fall.

  #383379
  hubbe
  Deltagare

  johan.r:

  Det behövs inte att avmontera din drivaxel för att täta din packbox. Läcker packboxen, reparera du lätt med 3% Triboron Packningsrekond i oljan. Förutsättning är självklart, att packboxen inte är sprucket.

  #383380
  johan.r
  Deltagare

  Tänkt på det jag med. Men ska ur med motor och låda ändå av flera anledningar så då kan jag byta dom iallafall.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng