Avdragare på biltema

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Avdragare på biltema

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2004-07-05 20:15 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10724
  pmh
  Deltagare

  Är det någon som vet om avdragaren för bromstrummor som finns på Biltema passar till trummorna fram på en Saab 96:a från 62? Står visserligen att den ej passar till Saab 95, 96 men tänkte om det kanske var till trummorna bak på V4:an dom syftar.

  Är det kanske någon som vet hur det är möjligt för trummor som lossades för två år sen att bita fast så j*****t, har eldat och slagit men får inte loss dom.

  Är det annars någon som har något tips om hur man lättast lossar dom eller vart det går att få tag på en avdragare som kanske passar?

  #75933
  raimo
  Deltagare

  Hej du! Använde själv en avdragare från Mekonomen, storlek 200mm, passar gör den men trots det knäckte jag den. Mina trummor sitter som berget!

  Har inte provat att värma med en svets…

  #75934
  lelle f
  Deltagare

  Den stora runda mede en massa hål passar inte till Saabens bultmönster , men du kan ju borra hål själv . Dom har en stor kloavdragare som kan funka , men som ovanstående just sagt så kan man knäcka dom .

  Börja med att justera ned backarna så inte dom tar i(brukar kunna bli ett spår efter dom som tar i). Sedan är det lättast med en riktig avdragare , Prova om du kan låna på lokala verkstaden om dom har .

  #75935
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  En kombination av avdragare och ett välriktat slag brukar fungera på det mest tjuriga.

  Alltså! Sätt dit avdragaren och försök att ge det hela ett slag i centrum på hjulaxeln. OK-avdragaren får ju lite stryk men det hela brukar släppa. Spänn avdragaren efter hand och snart har eländet skilt på sig. En kombination av kraft och chock alltså. Och ett jämt drag! Jämför med att försöka öppna en byrålåda genom att bara dra i den ena sidans handtag!

  Värme fungerar också oftast men det gäller att se upp så att värmen inte fortplantar sig. En del skall ju vara kall=mindre utvidgad metall och en del skall vara varm=utvidgad metall. Det gäller alltså att värma rätt yta och försöka att hålla andra ytan kall. Kylspray kan funka men tryckluft går oftast också bra att kyla med.

  /B
  (Med viss erfarenhet av att ha ”bonkat” isär diverse krigsmaskiner )

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng