Avgassystem

Forum Modellspecifika forum OG900 Avgassystem

 • Detta ämne har 5 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2014-04-07 07:02 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24321
  harris70
  Deltagare

  Har köpt en 900S -92 som behöver nytt avgassystem, vad finns som är bra kvalite och passform? Jag vill ju givetvis ha originallook på utsläppet bak.

  #53664
  turbocab
  Deltagare

  Om du med original-look menar det långa ovala slutröret i svart så finns det inte kvar, sedan lång tid tillbaka. Åtminstone för några år sen kunde man köpa halvsats komplett på Saab fortfarande, men då fick du ett blankt slutrör med sista biten endast fult tillplattat av en 17 årig praktikant. Inget ont om praktikanten som sådan, men det slutröret är änna beige jämfört med fina långa ovala original-rören. Passformen är dock superb och därför rekommenderas detta alternativ. Original-liknande burkar finns bla från Walker, men slutrören är då runda tror jag.

  #53411
  harris70
  Deltagare

  Jag pratade med Uppsalas lokale SAAB-dealer för originaldelar men han kunde inte hitta avgassystem till min modell. Har du något tips på andra ställen att leta? Slutröret går ju att skarva på då jag tror det är i OK skick.

  #53354
  ingemargavle
  Deltagare

  Jag köpte ett rostfritt system på http://www.uppsalaavgasteknik.se/ som byggde ett komplett system direkt på bilen.
  Visserligen med runt ändrör men blankt och fint…

  #53336
  turbocab
  Deltagare

  Harris: ANtingen har det då utgått, eller så letade han dåligt. Ibland är det svårt för återförsäljare hitta i systemen, och grejorna uppges ”slut”, sen går man till nån annan coh så finns det.

  Är det original-liknande du letar efter så pröva Mekonomen, dom har Walker som är mkt lika original. Kommer troligen vara ”Bolt on” på ditt original slutrör också. Är det burken som är kass? Ofta är ju röret från kat och bakåt helt okey, men burken dålig. Troligen kan du köpa bara burken då kanske? Eller var är ditt dåligt nånstans?

  #174578
  harris70
  Deltagare

  Tack för råd, nu sitter det ett Mekonomensystem på då rostfritt inte fanns hemma hos varken Ferrita eller Rakarör. Mycket bra passform på systemet från Mekonomen och slutröret har faktiskt en originalliknande pressning längst bak även om det inte är lika elegant som ordinarie, Jag ska försöka få stil på den gamla slutdelen så småningom så det hittar tillbaka på bilen.
  Däremot var det ett imponerande lappverk gjort på systemet av den förre ägaren vilket berodde på att alla fyra öron var av på kat:en. Där svetsade jag fast fyra M10-muttrar och det blev bra.
  Underbar bil att köra, klart roligare än min förra 8v 900i.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng