Bakluckelås låser inte

Forum Modellspecifika forum NG900/OG9-3 Bakluckelås låser inte

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-12-01 12:44 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #436777
  skomakarn
  Deltagare

  Hej!
  Dottern köpte en 9-3 -99:a för ett tag sedan. I början var det svårt att stänga bakluckan då den bara låste om man var väldigt försiktig när man stängde.
  Nu efter lite användande så låser den inte alls. Med låser menar jag inte den automatiska låsningen som sker efter några sekunder utan att själva låskistan inte låser sig i låsblecket/låspinnen.
  När jag låser det manuellt med en skruvmejsel, när luckan är öppen, så verkar allt fungera normalt. Låshaken i kistan låser sig och öppnar när jag trycker in öppningshandtaget. Jag har försökt justera men det blir ingen skillnad.
  Nån som haft liknande problem? Lösning?

  Mvh.
  /Svenne

  #436778
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Kan det vara något tok här?

  /B

  Bilagor:
  #436868
  skomakarn
  Deltagare

  Hm,
  Nja jag undrar det. Känns inte som om kistan låser. men jag ska ta en titt på detta som du beskriver.
  Tack för svar 🙂

  #438607
  gagnefsbon
  Deltagare

  Har samma fel på min bil. Det visade sig vara låshandtaget till bakluckan som gått sönder. Allt ser ut att fungera men hävarmen från bakluckelåset rör sig för lite vilken gör att luckan inte går i lås. Gör så här:
  1 Demontera innerklädseln på bakluckan. Klipsen lossar genom att trycka in dess centrum.
  2 Ta bort bakljusen på luckan. 3 muttrar vä sida, 4 höger sida. Var försiktig, ett plastsnäpplås på lyktan går sönder bara du petar på det.
  3 Ta bort nummerskylten och skylthållare.
  4 Demontera hela rampen som håller skyltbelysningen och luckhandtag från bakluckan. Sitter med två torx utifrån, var tvungen att borra bort mina pga rost. Rampen sitter med 2st 10 mm muttrar runt handtaget från insidan.
  5 Ta bort plåtkåpan som sitter vid handtaget. Den kan vara hårt rostangripen. Sitter med 2 små stjärnskruvar. Jag var tvungen att borra bort även dessa och återmonterade sedan med plåtskruv. Se till att skruven inte går igenom plasten vid återmontering
  6 Når plåten är borta ser man om hållaren till lucköppnaraxeln är hel eller inte. Mitt vänstra fäste var spräckt. Löste problemet genom att borra ett 5mm hål i plasten strax under fästet och dra igenom ett buntband som fixerar axeln.
  Lycka till

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng