Bensintank Saab 93

Forum Modellspecifika forum 92/93 Bensintank Saab 93

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2018-04-16 10:10.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #442772

  Ted Rönnevall
  Deltagare

  Jag har en bensintank som är rostig invändigt och har några mindre hål. Någon som har tips på vart man kan renovera tanken?

  #442777

  Du kan ju använda tanktätning

  por15

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #442881

  Ted Rönnevall
  Deltagare

  Efter att ha skakat tanken med en näve skruvar och en liter Hessa Kalkbort från ICA (innehåller fosforsyra) några gånger under ett par dygn så blev tanken ren och fin invändigt. Fördelen men skruvarna var att jag kunde plocka ut dom med en magnet efter rengöringen. Bensinröret var också tilltäppt, men efter att ha petat in rostlösare och gnott med en ståltråd så blev det fri passage.
  Tanken var målad med rostskyddsmedel (svart). Vet inte om det är vanligt, men bestämde mig för att rengöra utsidan också. Jag prövade med lacknafta, vanlig avfettning för bil och Turtle Extreme Prewash-T. Turtle fungerade helt perfekt. Sprutade på, fick dra några timmar och var sedan bara att ta bort rostskyddsmassan men en japanspackel. Plastspackel skulle inte vara något problem heller.
  Tanken har ett litet hål plus tecken på några till där det finns gropfrätning som uppstått mellan tank och gummiremsor som jag gissar att tanken har stått på för att inte slitas mot durken. Tänker mig att punktblästra och sedan kommer jag nog försöka löda hålen ev. med någon plåt över.
  Efter lagning så kör jag nog por15 eller liknande. Hittade en firma i Rättvik (Pro Parts) som säljer tankrengöring med etsande och tanktätning. Någon som har erfarenhet av Pro Parts?

  • Det här svaret redigerades 2 timmar, 23 minuter sedan av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.