Bilsemester i Norge

Forum Övrigt Off Topic Bilsemester i Norge

Detta ämne innehåller 4 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-08-05 13:30.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16471

  hotrodder
  Deltagare

  Kom igår natt hem från drygt 260 körda mil på semester i min Pontiac Firebird och vill bara visa några bilder från vårt grannland Norge, som är så vackert att man bara baxnar…
  Har åkt den så oerhört naturdramatiska vägen tidigare för närmare 20 år sen. En rutt som går genom Ottadalen upp till Dalsnibba 1476möh. För att sedan åka serpentinväg ner till Geiranger och direkt efter snirkla sej upp igen på kalfjället. Vidare sedan Trollstigen ner till Ådalsnes och sedan vidare i Romsdalen. Ni som inte vet vad jag pratar om, som aldrig varit där… Titta på bilderna och planera sedan en bilresa i Norge…

  Klickbara bilder

  Vägen genom Ottadalen går som på många andra ställen i Norge längs vatten och berg.


  Många säger det är dyrt i Norge, visst okey man får betala drygt 120kr för en norsk hundring men vi hyrde en stuga i Sverige, den kostade 450kr.. Den här lika stora men sååå mycket charmigare kostade 200Nkr.


  Suddig bild och en regnskur drog just in men måste bara visa… Kolla tunnelöppningen på den den flera kilometer långa tunneln som går rakt in i bergsmassivet.


  Snö var det gott om uppe på ”Dalsnibbamassivet” 1476möh. Yngwie är heltokig i snö i vanliga fall och vi fick mer eller mindre med våld fösa in honom i bilen igen. Han är som en borr och mer under snön än uppepå *ler*


  Geirangerdalen innan nerfärd och den är BRANT!!


  Fånig bild på mej & Yngvwie men om ni tänker på att Berit håller kameran rakt.. Titta sedan på lutningen på bilen (dörrsidan) så ger det en hint om hur utför det är. Automaten låst på 2´an ändå är det broms mest hela tiden.


  Geiranger.. Serpentinväg från kalfjället ända ner till havsnivån. Det tar 2 minuter att åka genom byn, sen är det serpentinväg upp till kalfjället på andra sidan… tänk att få bo här *suck*


  Rastplats mitt på kalfjället innan Trollstigen.


  Vägen innan rastplatsen.


  Trollstigen.


  Min direkta assosiation var Scalextric bilbana *ler*


  Sådana här små stenrösen har turisterna byggt precis överallt. De fanns i tusental och jag fattar ärligt inte syftet.


  Trollväggen i Romsdalen. Oerhört mäktigt att stå rakt nedanför denna lodrätt stupande stenvägg som reser sej nästan 2km rätt upp.


  Yngwie är less på att åka bil…

  #109864

  Morten S.
  Moderator

  Ord og bilder som gleder en ”Norrbagga” 😀

  ”Sitat: Titta sedan på lutningen på bilen (dörrsidan) så ger det en hint om hur utför det är. Automaten låst på 2´an ändå är det broms mest hela tiden.”

  Jeg har kjørt denne strekningen med min 93F, og med frihjulskjøring hele veien 😉
  Bremsene ble VARME men ingen fading! og motoren kokte heller ikke i oppoverbakkene!

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  2007 9-3 SC

  #109870

  TACK för ett trevligt inlägg!

  MVH/KG

  #109931

  jlarsson
  Deltagare

  Man blir riktigt sugen!!

  #109934

  piin
  Deltagare

  tänkte bidra med några norge bilder jag med om det går bra 😀 våran resa gick nog inte riktigt i samma fart som med eran firebird. våran tappra bergsbestigare var en 2.5 ton tung vw buss med rak diesel 6a 🙂


  suddig bild någon stans mellan vuoggatjålme och norska gränsen.


  riksgräns norge, klockan var väll drygt 00.00 så vi orkade inte kliva ur bilen och fota. därav dom mysiga insekterna på framrutan :sick:
  Husk bilbelte! 🙂


  framme vid vårat mål, Saltstraumen helt otroligt roligt ställe för fiske 🙂 världens största tidvattenström dessutom, inom loppet av 6 timmar passerar 372milioner kubikmeter vatten genom en 150 meter bred och 31 meter djup passage till en fart av 22 knop eller 40 kmh. är du ute i rätt tidpunkt fins det inget stopp på hur mycket fisk du kan håva in, fick som mest 3 fiskar på ett kast 🙂


  väntar på tidvattnet.. :tired:


  Saltstraumbrua, rolig brokonstruktion. men kanske inte så praktisk? sist vi var här krockade en motorcyckel in i bakluckan på en turistbuss som stod och ”njöt” av utsikten. spretade benpipor åt alla håll och vi blev dessutom uppläxade av ”politi” för att vi hade ställt upp hans motorcyckel mot broräcket då den låg ovanför honom med tändningen på och med punkterad bränsletank.. det praktiskttaget rann bensin i såren på den stackars norrmannen :sick:

  polisen tyckte iaf att vi hade undanröjt ”bevismaterial” genom att flytta på motorcyckeln. :confused:


  utsikt över Bodö, från saltstraumbrua. en båttaxi skulle kanske inte vara helt överflödig då det är 13 kilometer över till andra sidan och ca 3 mil med bil. trots det tar resan en dryg timma.


  tillbaka i grådassiga sverige.


  genom dalen och hemmåt 😀

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng