Brandsläckaren i papperskorgen?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Brandsläckaren i papperskorgen?

 • Detta ämne har 7 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2006-04-06 09:55 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14036
  jacke
  Deltagare

  Hej!
  Nej det är inte som ni tror. Däremot skulle jag vilja höra era synpunkter angående att sätta brandsläckaren i papperskorgen på V4:an. Jag har provat och den passar i och går snabbt att dra ur.(Är bara en 1 kilos) Så tror ni att detta skulle vara godkänt?
  Jag har ju läst alla tidigare trådar och de flesta verkar montera den på ett järn framför passagerarstolen. Men lite lat som jag är skulle det vara skönt att slippa det.

  MVH

  Jacke

  #93796
  Martin
  Deltagare

  Om du råkar ut för en rullning lär du få den i skallen.
  Jag rekommenderar att du sätter fast den ordentligt.

  #93797
  jacke
  Deltagare

  Ok. Får väl kanske göra det då. Men risken att den skulle åka ut ser jag som minimal, man får nämligen pressa och vinkla lite för att den ska gå i. Men visst, man får väl ta det säkra före det osäkra. Jag får komma på nåt annat sätt att sätta fast den.
  Tack för svaret!

  #93798
  Martin
  Deltagare

  Om papperskorgen sitter på ”normalt” Saab 95/67 vis, tror jag att den helt enkelt lossnar från fästet.

  #93799
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Satsa på en större eldsläckare ordentligt fastsatt. Enkilos är som en nysning

  /B

  #93800
  jacke
  Deltagare

  Jepp. Ringde precis och pratade med en besiktningsman som sa att man bör ha en 2 kg släckare. Så det blir nog att jag köper en sån och sätter fast den under passagerarsätet. Det blir inte bättre för att det snöar här just nu. Nu vill man ju ha vår så man kan ta ut pärlan ur garaget *suck*

  MVH

  Jacke

  #93801
  anonymous
  Deltagare

  Jag hade alltid en sådan där klassisk vit plåtlampa med röda plaständar och lite blandade verktyg i förarpapperskorgen till en dag när jag skulle till jobbet och rullade av vägen. Efter det har jag mest papper i papperskorgarna En annan dag började bilen brinna och det satt ingen släckare i och det ångrar jag. En släckare kostar inte mycket och det hade begränsat skadorna. Det var bränsleröret som släppte från förgasarens aluminiumkropp, alltså inte slangen eller slangklämman. Sånt kan ju hända när som helst på gamla saker om man inte najjat.

  #93802
  hans s.
  Deltagare

  Jag hade en 2kg släckare monterad stående mot hjulhuset vid sidan om paperskorgen på en av mina V4or. Kommer jag ihåg rätt så fick jag lossa släckaren innan papperskorgen kunde tas loss.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng