Bränsle bekymmer V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bränsle bekymmer V4

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2006-01-22 10:23 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13721
  niclas nilsson
  Deltagare

  Hej, har lite trubbel med min V4-71:a, den får inte soppa som den ska, jag har dragit ny ledning, bytt till en annan beg. pump men den orkar inte få fram soppa ändå, har även bytt kam under tiden(7.6) och monterat Weber 32/36 men det var samma bekymmer före med bränslet så först trodde jag att den sög tjuvluft i ledningen för det bubblade lite i filret(genomskinligt). När jag suger i ledningen nu får jag fram bensin . Är det någon som vet exakt hur lång ”stötstången” till pumpen ska vara för nu misstänker jag den starkt, jag har den smala packningen så det är inte det felet heller.

  #91771
  saab-jonte
  Deltagare

  finns det inte olika kapaciteter på pumparna, vissa modeller av mekaniska pumpar på markanden vet jag pumpar olika många minut liter vid visst varvtal. då din pump ev. kan vara till en enkelförgasare kanske denna pump inte orkar pumpa fram tillräcklig mängd soppa till ditt flottörhus. bara en spekulation….

  #91772
  niclas nilsson
  Deltagare

  Bra fundering, är det nån som vet eller har nån annan ide, första pumpen jag hade var den äldre, delbara med 6mm ansl. och den som sitter på nu är ej delbar med 8mm ansl., har jag förstått rätt bytte dom 1970 men isåfall borde det finnas en kraftigare när det blev 2port orig. på dom. Ingen rally-veteran som vet.

  #91773
  stefan
  Deltagare

  oavsett kapacitet på pumpen så ska den ju rimligtvis räcka till en vanlig V4 oavsett förgasare. De odelbara som kom senare är ju dessutom lika som på många andra bilar förutom fästet så felet måste ju vara nåt annat.
  Fyll en dunk med bensin och dra en slang till den, fungerar det då har du felet fortfarande i tankens område och är det lika så vet du iallafall att det är nåt med pumpen trots allt. Pumpar den som den ska om du har den lös då?

  #91774
  niclas nilsson
  Deltagare

  pumparna verkar funka som dom ska, testade tyvärr inte med vätska och jag får ju fram bensin när jag suger i slangen. Ingen som har en stötstång och kan mäta den, jag undrar om min har varit utsatt för nån hempulare med goda ideer, ska kolla upp pumparna igen under helgen med vätska denna gång, men enligt skribenten på faktasidan ska dom ju va långlivade.

  #91775
  saab-jonte
  Deltagare

  hmm… stötstången är väldigt härdad och borde då motorn inte gått fruktansvärt långt om den är utsliten. har en eller flera på lager, med dom är för tillfället insnöade så jag får mäta isf snarast när jag kan

  #91776
  niclas nilsson
  Deltagare

  Åh, va enkelt det var, pumpen satt felvänd 180gr, nu när jag kom på det var det ju helt logist eftersom luftning ska va uppåt, kom på detta när jag tog lös den och pumpa själv mot innerskärmen och prov-vred den lite, man lär sig något nytt varje dag! Nu ska jag ner och låta den få jobba lite för banan på isen är precis nyplogad. Förresten, ingen i Karlstad-trakten som vill komma och lufta sitt åk på isen?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.