Bromsar

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-09-08 19:37 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #434781
  axel
  Deltagare

  Hej, har bekymmer med att bromsen på vänster fram är svag. Har bytt det mesta samt luftat systemet ett antal gånger utan någon förbättring. Bilen är en – 65a.
  Mvh Björn

  #434782
  enor
  Deltagare

  Ibland spricker bromstrummorna, så att dom liksom ”fjädrar undan” vid inbromsning. Inspektera trumman noga.

  #434786
  charlie101
  Deltagare

  Absolut kan trumman vara sprucken, inte alls omöjligt! Jag hade också problem med en broms på ett eller två hjul som var svag och pedalen fjädrade och jag luftade flera gånger, kollade rörkopplingar och bytte grejor. Jag blev inte av med problemet förrän jag luftade huvudbromscylindern! Jag lossade rören ett efter ett vid huvudbromscylindern, först bakre kretsen närmast pedalen, sen främre kretsen. Slabbigt och grisigt och trångt på en 64a (2 kretssystem). Bromsoljan som rinner ut måste tvättas bort noggrant med T-sprit annars förstörs lacken. Sedan luftade jag bromscylindrarna som vanligt, började med hjulet längst bort. Placeringen av huvudbromscylindern är lite annorlunda på en 65’a så det kanske aldrig blir samma problem, jag vet inte. Jag tror inte att det är nödvändigt på andra bilar att huvudbromscylindern måste luftas, men vis av erfarenheten så gör jag det nu rutinmässigt.

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 5 månader sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 2 år, 5 månader sedan av .
  #434793
  axel
  Deltagare

  Tackar för svaren, ska kolla trumman och prova att lufta huvudcylindern.
  Mvh Björn

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng