Bromsband bak.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bromsband bak.

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2013-03-06 10:02 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7246
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Har fått sett under helgen att man får problem med att få broms bak på 95/ 96 om man har köpt backar som kommer från Scan Tech, mot en ny Saab original så skilljer det 5,5mm på toppen toppen när man ställer den på bänken.
  Summan av detta är ju att om du ska justera så du får broms/ om du får broms är att justeringen ute i bott när det är nytt tom.

  Även plåten i backen är mkt klenare.

  Så passa er för dessa, sparar nog en massa jobb å svordommar kvällen innan bes. :bh

  #50797
  john gt
  Deltagare

  Samma problem med (Feltemas) Biltema bromsbackar till 95 & 96
  MVH John.

  #53023
  stefan
  Deltagare

  problemet är väl främst att dessa backar utgår i snabb takt, tror snart att det bara finns en tillverkare så det har nog ingen betydelse vems kartonger det är i slutändan.

  #53034
  Dicst
  Deltagare

  Vilka/hur många leverantörer är det frågan om då Stefan? Har du ”rätt” variant i lager fortfarande? Eller är det redan dags att gå iväg och sko om sina gamla backar hos nån lämplig firma?

  #53037
  stefan
  Deltagare

  har inte noterat problemet själv, har bara märkt att de utgår till höger och vänster. Nu har jag backar från en italiensk leverantör och jag kan livligt föreställa mig att de försörjer de flesta kvarvarande försäljarna så i slutändan kanske det är lika för alla.
  Man får väl kolla upp detta lite noggrannare. Är det själva plåtdelen det skiljer i så lär man nog inte kunna göra så mycket åt det, tror inte de ställer sig och göra nya stansverktyg till dessa………..
  Är det själva bromsbandet är det ju enklare, då får man sluta sälja nya och renovera gamla istället men då blir det en annan prisbild såklart.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng