Bromssköldar till 99:an

Forum Modellspecifika forum 90/99 Bromssköldar till 99:an

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-06-20 22:53 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5663
  roffe
  Deltagare

  Jag håller på att helrenovera bromssystemet på min 99:a årsmodell 1984 (med förgasar H-motor, 100 hk) och undrar om någon
  vet varifrån man kan köpa bromssköldar, helst alla 4 men åtminstone de baktill. Alla övriga bromsdelarna har jag. Frågade på bilbesiktningen och fick svaret att bromssködarna ska vara i skick (hela) för att bilen ska godkännas. Det verkar som om bilprovningen har annan inställning än bilbesiktningen ( Jag bor i finland) Har kollat på alla tänkbara ställen i finland och sverige men kammat noll.
  Så till en annan fråga, jag blev erbjuden en reserdelsbil (rostig men gratis) saab 900, 1987 med förgasar H-motor och tänkte att jag kunde ta tillvara motorn o. växellådan om de passar till 99:an. Förgasaren var olik (annat märke) och startmotorn
  ”ovanpå” , startmotorn ”nertill” på min 99a. Alltså kan flytta motorn / lådan från 900a till 99an om det behövs. 😕

  #45037
  roffe
  Deltagare

  frågan om saab 900 motorn passar i 99 blev visst lite luddig, (se föergående inlägg) vad jag försökte få råd om var alltså. Passar motorn/växellådan från 900an av årsmodell 87 att flytta över på min 99 årsmodell 84 ? Båda har h-motorer med
  förgasare och 5 växlad låda. Min 99 ska ha blyad bensin (blyersättning), det står ”min 99 oktan” vid tanklocket , kan man köra 900 motorn på blyfritt ?

  Och angående bromssköldarna blir det väl att så småningom låta tillverka nya om det inte dyker upp något.

  #45049
  morsole
  Deltagare

  900 motor och låda från -87 passar i bilen, det som nog skiljer är inre knuten i lådan, är osäker på precis när det skiftar mellan stor och liten ”kopp” i lådan. Men du kan byta koppen relativt enkelt; då byter man dessutom plats på höger och vänster för att få en ”ny” yta på banan där tripoden ”går”.

  From 85 kan du köra blyfritt med 99 -900 -90 motorerna, det är hårdare ventilsäten i topparna som tål blyfri soppa.

  Jo, en sak till, du får byta nedre remskivan från dubbel till enkel remskiva, får inte plats annars. Lite mankemang där, men du kan söka i trådar för fakta, många som har gjort det där!

  Mvh Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng