bygga ut…

  • Författare
    Inlägg
    • september 15, 2008 at 18:25 #18639

      Hej jag sitter och läser att våra v4or fick hela fem centimeter mer utrymme att svänga sig i 76 och tänker att i min trånga 72a skulle det göra stor skillnad iallafall i baksätet, funderade bara hur mycket jobb det är att bygga om. Behöver man ett annat baksäte och blir det mycket ändringar i plåtväg, sen vet jag att hatthyllan är kortare på dom, man hamnar alltså längre bak och får lägre till tak då? Någon som gjort nåt liknande?

        september 15, 2008 at 20:41 #127318

        Mellanväggen och “balken” bakom baksätet är flyttade bakåt, vilket gör att ryggdynan behöver ha urtag för hjulhusen (som förstås sticker fram lika långt som vanligt). Ryggdynans infästning i nederkant är också annorlunda.
        Vet inte om balken/väggen i framkant är annorlunda eller om den bara är tillbakaflyttad. Dynans infästning är iaf ändrad så att man kan fälla ned den framför mellanväggen istf bara rakt upp som på de äldre. Själva dynan är med största säkerhet också annorlunda till formen.

        Det enklaste vore nog att försöka leta rätt på en sen 96:a på skroten och plocka alltihop därifrån. Även om resten av karossen år dålig brukar de här delarna vara i skapligt skick. Förutsatt att dynorna inte är sönderskurna eller mögliga förstås. Förutom lite mer plats får du ett betydligt bekvämare baksäte än i de äldre modellerna. Skumgummit i dynorna är ganska beständigt och blir inte alls lika gnissligt och nedsuttet som de tidigare fjäderbottnarna.

          september 16, 2008 at 04:04 #127323
          Chakka wrote:
          Vet inte om balken/väggen i framkant är annorlunda eller om den bara är tillbakaflyttad.

          Jo, from någon av de senaste årsmodellerna är torsionslådan runt bakaxeltunneln avfasad i överkant. Skillnaden är uppenbar när man har den framför sig.

            september 16, 2008 at 11:20 #127336

            Jaså, är det annorlunda där också? Det komplicerar ju ett byte en aning.

            Jag har ju en -68 och en -80 stående bredvid varandra i garaget. Om jag bara får loss lite tid skulle jag kunna försöka riva isär dem bak och ta lite jämförelsebilder.

              september 16, 2008 at 21:03 #127370

              Jag var faktiskt på skroten idag och såg på en senare v4 hur de baksätet satt. Även om det inte är lätt att säga allt som skiljer sig utan att jämföra direkt så ser man skillnad, så frågan är ju hur mkt jobb de blir och hur mycket mer utrymme/komfort man får? Höjden funderar jag på… man kan säkert bygga om sätena lite också så slipper man en del av plåtarbetet. tänker på fasa av torsionlåden t.ex.

              Så är de värt det? De är ju trots allt pinsamt att polarna alltid har knäna i stolen framför.

                september 17, 2008 at 04:52 #127378
                Chakka wrote:
                Jag har ju en -68 och en -80 stående bredvid varandra i garaget. Om jag bara får loss lite tid skulle jag kunna försöka riva isär dem bak och ta lite jämförelsebilder.

                Det räcker med att lyfta undan/ vika fram baksätet. I den bifogade bilden (som är från TT:s VHB) syns den del som är fasad i överkant i senare årsmodeller.

              • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.