Byta bensinfilter

Forum Övrigt Allmänt Byta bensinfilter

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2007-03-09 18:19 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15690
  torparen
  Deltagare

  Har köpt ett nytt bensinfilter till min saab 900s 1996, och tänkte byta det i dagarna. Men filtret sitter lågt monterat, i underkant av tanken. Kommer jag att ”tömma” tanken om jag lossar slangarna från filtret, eller slutar det rinna efter ett tag?
  Det är ju elektrisk bensinpump på bilen, men jag tänkte att det kanske blir som en sughävert..typ..

  #104018
  walle
  Deltagare

  jag bytte på min 900 i går tog typ 30 minuter. det är endast det som är i filtret som rinner ur ta med en hink under bilen så det får rinna ut före du tar bort det helt mvh niklas

  #104024
  torparen
  Deltagare

  Tackar för infon! Då kan jag känna mig lugn.

  En annan fråga:
  Kopplingen tar relativt högt upp, och det är svårt att få till snygga ryckfria växlingar och glidande starter. Är det tecken på att den är slut? (15500mil)

  #104031
  enor
  Deltagare

  Tips:

  Låt bilen gå på tomgång. Ryck säkringen till bensinpumpen och låt bilen självdö, slå sedan av tändningen. Nu har du blivit av med det annars rätt kraftiga trycket i bränsleröret, och kommer att spilla mycket mindre när du byter filter!

  #104036
  stefan
  Deltagare

  Man kan med fördel även lätta lite på tanklocket, en del tankar arbetar under övertryck och om man då inte lättar på locket så blir det desto mer hävert.

  #104068
  torparen
  Deltagare

  Sådär,nytt bensinfilter är monterat och det var ingen fara med bensintryck. Jag kröp under direkt utan att köra torrt, och det var inte mycket soppa som gick till spillo. Inget stort tryck heller, bara att meka av och meka på filtret. Tackar för tipsen.

  Glädjande nog så märks det skillnad i körningen, den går mjukare nu och motorn hackar sig inte lika mycket. Dessutom blev bilen lättare att starta och växla mjukt, där ser man hur småsaker kan ställa till besvär som man inte kunde ana något samband med..

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng