Byte av bromsslang, 96 TT -61

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Byte av bromsslang, 96 TT -61

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2016-06-18 19:12 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #397429
  lillsaaben
  Deltagare

  Hej,
  Jag renoverar bromsarna på min trubbnos 61a. När jag skall ta loss slangen fram på vänster sida, på utsidan i hjulhuset, då snurrar huset som bromljuskontakten sitter skruvad i med runt inne i motorrummet! Är lösningen att hålla mot med polygrip då runt huset med bromljuskontakten? Är så förtvivlat trångt och svårt att se och komma åt. (Det är utförande 1 bromsar) Har fått loss slangen vid höger bakhjul, men har slangarna på båda sidor fram kvar att lossa. Behöver svar snarast av er som kan det här…
  / Med vänlig hälsning / Mats

  #397445
  stefan
  Deltagare

  Du måste nog bort med kontakten, sen gänga ur hålskruven som kontakten sitter i. Sen muttern som slangen sitter med och sen är den lös. Ev kan du ta bort hålskruven och kontakten i en enhet.

  #397452
  2mCarlsson
  Deltagare

  Hej

  Bifogar en bild där du ser hur bromsljuskontakten sitter fast. Hoppas bilden kan hjälpa dig i dina funderingar

  Bilagor:
  #397788
  lillsaaben
  Deltagare

  Stort tack till er för hjälp, ber om ursäkt att det dröjde med MITT svar här och nu…Stefan, det fungerade utmärkt att göra som du föreslog! 2m Carlsson fantastiskt fin bild, ger ju exakt den infon jag behövde! Läget är nu så att, allt är särskruvat vad gäller slangarna, även banjon och bromljuskontakten är isär då, precis som du nämner Stefan. Har 2 frågor på det:
  1.Bör jag byta bromsljuskontakten? Svårt att finna den, jag har en tidig -61a med skum gäng som på 92an och 93 an har jag förstått.
  2.Jag planerar att byta hela ledningen från huvudbromscylindern till ända bak i bilen, är vad jag förstått stor sannolikhet risk för rost, med påföljande läckage, inte kul på en en krets bromssystem bil…Något mer att tänka på? Bromsarna/Bromsbackarna, bromstrummorna , huvudbromscylindern, och hjulcylindrarna är helrenoverade, nya ledningar mellan hjulcylindrarna fram. Har också haft loss ledningen mellan bakjulen, den som ligger på bakaxeln, bromsfirman bedömde den som ok.
  / Med vänlig hälsning / Mats

  #397796
  2mCarlsson
  Deltagare

  Hej

  Bromsljuskontakten har artikelnr. 712115 i reservdelskatalogen och den finns på SAABshopen så det borde ju stämma. Huruvida du ska byta är väl en bedömningsfråga men den kostar bara 150 sek så när du ändå har isärdet så………….
  Utöver det du nämner kan jag inte komma på något mer än att göra rent oljebehållaren och byta den korkpackning i locket som borde vara gammal och spröd. Jag köpte min hos Erik Randa.

  /Hälsningar Janne

  #398758
  lillsaaben
  Deltagare

  Hej,
  Har kört fast vad gäller banjon på bakbromsarna. Nån tidigare ägare har monterat en banjo som gör att hanbromsmekaniken tar I den. Det är Utförande 1 bromsar på min bil, och måste vara en banjo enligt bifogad bild, formad som ett V. Är I snabbt behov av 2 st sådana med tillhörande skruv som går in I bromscylindern. Nån som kan hjälpa mig med det?
  / Mvh/ Mats

  Bilagor:
  #398776
  lillsaaben
  Deltagare

  Hej igen, Jag har fått tag på 2 st banjos, verkar att fungera bra!
  / Med vänlig hälsning/ Mats

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng