Chassi – fälgar – däckval

Forum Övrigt SSR Chassi – fälgar – däckval

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2007-10-31 18:13 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16972
  timo m
  Deltagare

  Har nyligen svarvat en uppsättning fotbollsfälgar som skall ha däck. Bilen, en ”autentisk” V4:a 1971 med 1815 c Strömmotor, bättre beg Bilsteindämpare skall på tillsammans med std fjädrarna, osv. Bilens användningsområde, sportig körning på krokiga sommarvägar. Kanske något banmöte. Däremot inte tävling. Har fått olika rekommendationer om däck. Dels 155:or för att de lär gå bättre, dels 165:or för att de ger bättre grepp. Jah har sett ”veteranradialdäck” på bribos.com (Vredestein Sprint Classic) som ser ut som däck gjorde på -70 talet och lär ha vettiga egenskaper. Ni som kör sortigt med SAAB 96:orna, vad tycker ni om däcksbredd, val av däck, etc? Innan jag rusar iväg och handlar nya sulor. Tack o goeftermiddag : )

  #113945
  pelle s
  Deltagare

  Jag kör med 175/65-15 på 4,5″ sonettfälgar och det funkar mycket bra till sportig körning på asfalt. Sonettfälgarna har samma bredd som fotbollsfälgarna.
  Den lägre profilen ger ett stabilare däck vid kurvtagning med bara 3% minskad rullomkrets. Kanske inte helt optimalt på grus men funkar där åxå.

  Anser
  Pelle

  #113962
  fuling
  Deltagare
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng