”Check engine” lyser

Forum Modellspecifika forum OG900 ”Check engine” lyser

Detta ämne innehåller 5 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-08-13 18:27.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14656

    berth
    Deltagare

    Check engine lampan lyser efter start på SAAB 900 16v -89. Tidigare uppförde den sig inte heller normalt då den inte slocknade förrän bilen startades. Var ska jag söka felet?

    #97452

    lennart p
    Deltagare

    det är säkerligen lamdasonden

    #97453

    noclaf
    Deltagare

    På min 900 16v -90 slutade ”Check engine” lampan att lysa efter byte av lamdasond.

    #97454

    jrt
    Deltagare

    Åk till SAAB och kolla upp vad det är för felkod. Kan ju vara vad som helst

    #97455

    niklas lind
    Deltagare

    Med lite pyssel kan du själv läsa ur felkoden, det gjorde jag på min gamla 9000i -88b.
    Det finns en bra beskrivning på STCS forum. Kolla på http://forum.saabturboclub.com/viewtopic.php?t=80314

    Du behöver bara en strömbrytare och en bit kabel.

    Lycka till!
    /Niklas

    #97456

    hoggarn
    Deltagare

    Avgasläck har varit felet på 2 av mina 9000 som tänt check engine. Svärfars 9000 tände den för att motorn inte fick rätt arbetstemp pga, att termostaten fastnat i öppet läge.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng