Drivaxeldamasker

Forum / Övrigt / Allmänt / Drivaxeldamasker

Forum / Övrigt / Allmänt / Drivaxeldamasker

  • Författare
    Inlägg
    • december 23, 2005 at 17:28 #13625

      Köpte för ett år sedan drivaxeldamasker av märket Scan Tech. Döm om min förvåning när båda efter ett års användning visar flertalet ålderssprickor.
      Har även råkat ut för undermåliga damasker av annat fabrikat. Kommer ej ihåg vilket, 3 bokstäver och levererar varan i en orange och vit kartong med svarta streck.
      Liknande undermåliga gummi grejer har jag stött på på Tridons p-ändar och knarrstag.

      Detta är inga roliga erfarenheter. Man lägger ner jobb på bilen och får snart göra om det igen på grund av undermålig kvalité.
      Är originaldelarna bättre? Har sett en 97ans 9000 med mycket dåliga damasker.
      Därför undrar jag nu, vilket damaskfabrikat ska man satsa på?

      Tilläggas bör att de damasker som sitter på min 96-70 som uppskattningsvis är 15-20 år gamla fortfarande inte visar ett spår av sprickbildning.

        december 26, 2005 at 15:57 #91214

        sånt här får man nog leva med skulle jag tro, jobbar som bilmek och har bytt hundratals damasker genom åren och helt klart är de äldre bättre men idag köper nog de flesta tillverkare från samma källa. Ingen gör precis allt idag utan det köps in från fjärran östern och packas om i fina “originalkartonger”
        Köper Spidan damasker emellanåt som är erkänt bra delar och de damaskerna och medföljande delar ser precis likadana ut som de billigare gör.
        Vill man ha bra damasker kan man med fördel köpa de universal som kan monteras med en kona över knuten, där får man automatiskt bra gummi iallafall.

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.