Elhjälp 6V (Saab 92-51)

Forum Modellspecifika forum 92/93 Elhjälp 6V (Saab 92-51)

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-01-03 17:13 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #439190
  raketaren
  Deltagare

  Hej,

  Hittade idag i en låda i garaget en original vippströmbrytare till min 92, 1951. Någon har för många år sedan monterat ett modernare reglage på rattstången, som jag nu ska ändra tillbaka till original.

  På den något moderna reglaget som satt på rattstången finns 4 st svarta sladdar monterade. På original vippströmbrytare finns bara plats för 3 st sladdar.

  Kan nån av er elkunniga hjälpa mig hur jag får dit originalet.

  Bilagor:
  #439211
  kjellake
  Deltagare

  Original vippströmbrytare får sin strömmatning från en kopplingsplint som sitter på torpeden bakom instrumentpanelen. Plinten matas i sin tur från tändningslåset via en säkring. Till mittenanslutningen på vippströmbrytaren ska det alltså gå en kabel från kopplingsplinten. Från vippbrytaren går sen en kabel ut till varje pil (de båda andra anslutningarna på vippen). Det finns som du kanske sett två kablar ut till pilarna, dels nämnda kabel från vippbrytaren, men även en jordkabel mellan pil och indikeringslampan i hastighetsmätaren. När pilen fälls upp jordas ind.lampan och tänds. Varför du nu har fyra sladdar vet jag förstås inte, man har väl gjort om dragningen på något vis. Till vippen behövs i alla fall bara tre; en in och två ut. Jag minns inte vilka färger kablarna har på de tidiga bilarna, efter ch.nr 4000 används olika färger men tidigare är kablarna märkta med nummer i stället.

  #439326
  raketaren
  Deltagare

  Strålande! Tack för svar!

  //

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng