Ett extra annonsforum?

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Ett extra annonsforum?

 • Detta ämne har 35 svar, 10 deltagare, och uppdaterades senast 2004-02-20 19:12 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 36 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10008
  Martin
  Deltagare

  Nätdemokrati…
  Vill du ha ett extra forum där du kan sälja, köpa och efterlysa lite vad som helst i bilväg?
  Tanken är att det skall vara en ren service till våra besökare. Vi behåller fokusen på Saab 92-99.

  #71786
  petter
  Deltagare

  Innan jag röstar: Har denna service begärts av några av medlemmarna?

  Mvh Petter

  #71787
  stenstorparn
  Deltagare

  Hej
  Låter som ett bra förslag.

  MVH C.Sköld

  #71788
  Martin
  Deltagare

  Petter, endast indirekt genom att jag sållat bort annonser med en ursäkt ”att är detta visserligen inte en Saab men…..”

  #71789
  larsola
  Deltagare

  Jag känner igen den texten Martin, Ber om ursäkt för det!

  Vore fint med ett Annonsforum till tycker jag.

  Mvh L-O.

  #71790
  mats a
  Deltagare

  Nja, den användbara Bildelsbasen på http://www.fbt.se torde kunna svara mot ett ”sökes”-behov i så fall. Och högst upp på denna sida finns ju reklam för andra salutorg med helt andra besöksfrekvenser än vad Saabklubben någonsin kan antas uppnå, antar jag.

  Jag är skeptisk. Låt oss hålla fokus.

  #71791
  petter
  Deltagare

  Ok Martin, tack för svaret. Men jag är ändå skeptisk, har man satt sig i sitsen att inte köra Saab får man skylla sig själv!

  Mvh Petter

  #71792
  Tomas Rosendahl
  Deltagare

  Håller med Petter och Mats A, vill man köpa eller sälja något annat än Saab så finns det hur många siter som helst för detta. Det är bara att välja en annan adress. Vill man få något sålt ex. en Volvo så letar väl inte folk i första hand på Saabklubbens hemsida

  #71793
  petter
  Deltagare

  Det verkar som det förloras här…

  Nåväl, demokrati är demokrati även när man förlorar men:

  1. Eventuellt nytt forum bör ENBART vara för annonser, och givetvis endast för medlemmar.

  2. Jag tycker att det bör öppnas på prov om det skall öpnnas något. Visar det sig att det blir drösvis med annonser där, dvs att fokus flyttas från övriga forum, bör det stängas.

  Mvh Petter

  #71794
  Martin
  Deltagare

  Kanske dags att kommentera lite.

  Att vår Anslagstavla med inriktning mot 92-99 skulle översvämmas och skifta fokus ser jag som uteslutet. Jämför tex annonserna för 92-99 med 900-9x. Det är ungefär 10st 92-99 annonser per varje 900-9x annons. Jag förväntar mig inte att Volvo och Fordägare letar delar på vår sida, det skulle i varje fall inte jag göra om jag var ”lagd åt det hållet”.

  Det är fråga om ett eventuellt annonsforum, och inget annat och är en konsekvens av att jag får plocka bort en del andra annonser som inte har med Saab att göra. Det har jag tolkat som att det finns ett visst behov bland Saabentusiaster. Därav frågeställningen.

  Nätomröstningen avgör. Är det en rejäl övervikt för ett införande kan det bli aktuellt, annars inte.

  Ps. Det är OK Larsola

  #71795
  anonymous
  Deltagare

  Förstår egentligen inte vad ni är rädda för???
  Det verkar som om folk tror att hela klubbens inriktning skulle ändras bara för att ett annonsforum för andra märken införs?

  Om man inte vill läsa annonser för andra märken så kan man ju alltid välja att inte gå in på den delen av hemsidan. Övriga delar av hemsidan/klubben kommer ju ändå bara handla om gamla SAABar, såsom bakrutan, reservdelsförsäljning, träffar etc. Jag tycker att rädslan för att klubbens fokus ska flyttas är lite väl överdriven…
  De flesta som hänger på den här sidan är väl just SAAB-entusiaster och risken att de skulle överge sin hobby helt tvärt och börja annonsera efter mugghållare till Volvo S80 är väl ganska minimal?

  Jag tror faktiskt det kan vara ett bra sätt att sprida intresset för hobbyn/klubben. Bilentusiaster som pysslar med andra märken skulle halka in på hemsidan med större sannolikhet (sökningar på google, ryktesspridning etc) och då upptäcker de också de andra delarna av sidan samt klubben. Vem vet, de kanske tom konverterar till den rätta läran till slut??

  Om det absolut inte skulle funka så kan man ju alltid ta bort det men jag tror att det enbart kan komma klubben till godo om det införs!

  mvh

  Andreas

  #71796
  mats a
  Deltagare

  För min del handlar det inte om rädsla utan om att sovra lite i utbudet. Någon har sagt att webben är som all världens bibliotek nedhällda i en mixer tillsammans med all världens stormarknader. Allt finns liksom överallt. Tänk dig ett bibliotek där i samma hylla hittas Kerstin Ekman, Teknikens värld och Koranen. Eller ett varuhus där mjölk, penhammare och blöjor står på samma hylla? I röran av allting hittar man till slut ingenting. Om folk med saabintresse med en kofångare till en Taunus till salu inte kan växla över till från saabklubben till Blocket eller Ford-klubben, ja då bör de fundera över hur bokmärkes- eller favoritfunktionen på webbläsaren fungerar.

  Vill man verkligen surfa och upptäcka saker man tidigare inte alls tänkt på bör man besöka tex http://www.desousapires.com . För övrigt ska vi med alla medel finjustera mottagningen och minimera störande brus.

  #71797
  enor
  Deltagare

  Citat:


  Ursprungligen postat av Mats A:
  [qb] Någon har sagt att webben är som all världens bibliotek nedhällda i en mixer tillsammans med all världens stormarknader. Allt finns liksom överallt.

  För övrigt ska vi med alla medel finjustera mottagningen och minimera störande brus. [/qb]


  Det tror jag inte är rätt väg. Det är sant att internet är lite sådant som du beskriver, men att begränsa utbudet måste vara fel väg att lösa ”problemet”. Bättre då att lära sig söka på ett metodiskt sätt.

  Jag har en känsla av att när Mats A skriver ”till slut hittar man ingenting” så menar han egentligen ”till slut hittar jag ingenting”. Räkna i alla fall bort mig ur ditt ”man”. Mångfalden är, i mitt tycke, det som gör internet så underbart och så beroendeframkallande.

  Hmm, vart vill jag komma med detta? Jo, fram för ytterligare ett annonsforum. För att avdramatisera det ytterligare så kan vi ju säga att dess primära syfte är att vi ska kunna sälja våra gamla soffor, TV-apparater eller kaninburar till varann – om vi undviker att nämna *ryser* andra bilmärken (hu så hemskt, nu sa jag det) så kanske vi inte skrämmer andra, mer nervöst lagda klubbmedlemmar!

  /Magnus

  #71798
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Voj voj, här har det hänt mycket… Jag gissar att bland andra mitt inlägg uppfattades som att det fanns rädsla för ett nytt forum. Ingalunda, från min sida, min ståndpunkt är snarare att det inte är nödvändigt eftersom den som är ute efter nåt annat eller efter att sälja nåt icke-Saabigt gärna kan använda tangentbord och mus och leta sig till specialställena för det han söker/vill bli av med. Har de andra bilklubbarna motsvarande diverseavdelningar bland sina forum?

  Men visst Magnus, har du en soffa du vill bli av med så…

  Martin: Tack för svaret, jag är med.

  Mvh Petter

  #71799
  anonymous
  Deltagare

  Varför inte införa detta på försök under en period? Det är det lättaste sättet att få reda på om det fungerar eller ej!

  Blir det mycket ”strul” är det väl bara att ploccka bort, eller hur?

  jag ser inga som helst nackdelar med att införa ett tidsbegränsat prov!

  //Johan E
  (icke-medlem)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 36 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng