Fästa extraljus på kortnos

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Fästa extraljus på kortnos

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2002-12-15 15:44 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9077

  Jag har funderat på hur jag ska montera mina Marchal-ljus som ingick i köpet av min 96-62. Enligt förre ägaren skruvas de fast runt den bockade plåten mellan slitsarna i fronten, där kromlisterna sitter. Problemet är att huven som f n sitter på har suttit på en rallybil, och denna plåtdel saknas, det finns bara skruvhål för kromlisten (som ligger i någon låda någonstans) Är detta något som är vanligt på tävlingsbilar? Det ser ut som på bilden:
  [image]http://www.saab.tst3.com/saab96/96%20-%20Blue06.jpg[/image]

  #67108
  fredrik
  Deltagare

  Ja det är Mkt vanligt!

  /Fredrik

  #67109
  Martin
  Deltagare

  Härlig bild med ett par Lockheed Super Constellation i bakgrunden.

  Vet du vem som tagit bilden/äger den?
  Det vore kul att ha den på vår hemsida.

  #67110

  Jag lånade bilden från en annan tråd
  http://www.saabklubben.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=002250
  Inte helt tillåtet kanske. Är det någon som verkligen vet något om det jag frågade om? Jag fundrar på att fuska dit någon träbalk eller något, extraljusen är ändå bara ”finkläder”.

  #67111
  Martin
  Deltagare

  Till saken.
  [image]http://www.saabklubben.com/temp/huv.jpg[/image]
  Om vi bortser från bruna och gröna nyanser i ”lacken” kan du se hur det skall se ut fr.b. Luftintagen är s.a.s inpressade i plåten.

  Borde det inte räcka med att du klämmer fast ett fäste med hjälp av två parallella bleck mellan övre/undre alt. vänster/höger kant av intaget? Annars blir det till att rekonstruera intagen.
  Finns det någon med en liknande bil som kan berätta hur de gjort? Det borde finnas många bilar med liknande arrangemang kvar.

  Ang. sidorna. Jag hittade många av de egna bilderna på de sidorna. Verkar inte vara så noga med upphovsrätten… Jag antar att det inte är något att göra åt.

  #67112
  mikael jardstam
  Deltagare

  Ett annat sätt är att satta ett fäste i kylargrillen och på så vis få fjärrljusen en bit upp. Ser verkligen rallymässigt ut . Och det är ju aldrig fel, speciellt om man kompletterar med en huvrem!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng