Fjädrar Sonett III?

Forum Modellspecifika forum Sonett Fjädrar Sonett III?

 • Detta ämne har 6 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2008-09-06 06:31 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18493
  emul
  Moderator

  Jag vet att ämnet varit uppe ofta vad gäller V4:orna men det jag funderar över är om man kan / ska / bör applicera samma råd till en Sonett III? De fjädrar som suttit på bilen är visserligen rätt friska men id***en som blästrade orkade visst inte vända på dem så de är rostiga på ena sidan. Antingen får jag åka dit och förklara dumheten i det för honom så att han får göra om det eller så får man kanske köpa andra vettigare fjädrar.. 😀 Vad säger ni? Ni mer treor, har ni monterat andra eller original? När vi ändå är på spåret hör jag gärna kommentarer om dämpare också.. Hålla sig till de röda Konis som satt på eller byta?

  Gonatt! // Emil

  #125963
  DanS
  Deltagare

  När jag satte ihop min så aaknades en framfjäder så jag tog en bra fjäder från en standar V4 och kapade till plus ett varv extra har funkat för mig dock lite tajt med 165 – 15 däck på. Med biltemas superhårda dämpare funkar det bättre.
  mvh
  DanS

  #125966
  porsche944
  Deltagare

  Jag hade orginal fjädrar på min. Men kompleterade med KYB gasdämpare runt om, dessa fanns att köpa via mekonomen tidigare. Ronaler med 155-15. Fram är det ju inga problem med frigång, men problemet ligger på vänster bak, slår igenom mkt lätt. Jag körde på 165:or först men var rädd om mina skärmkanter så det blev 155 igen.

  Med gasdämpare så fanns problemet endast vid högre fart och hårda / djupa sättningar i vägen.

  #125976
  mats a
  Deltagare

  När jag hämtade min III satt det std 96-fjädrar i fram och då såg bilen ut att stå på tå. Originalfjädrarna är nu monterade.

  #126471
  emul
  Moderator

  Man tackar! Låter som att originalfjädrar med styvare dämpare är att rekommendera, bilen kommer gå på fotbollar med 165/15-däck på.

  För att upplysa en okunnig – vad satt det för dämpare original på en 73:a? Är de röda Konis som satt på pappas det som var original eller nåt nytt?

  Det satt sånadär ”pluppar” inklämda i fjädrarna när vi hämtade bilen, antar att det är för att antingen inte slå i eller för att förstyva dassiga fjädrar.. Kan man på något lätt sätt se om det är originalfjädrarna eller om de är bytta?

  #126479

  Hej Emil!

  Jag kör med original fjädrar på min Sonett V4. Men jag har monterat Gabriel gasdämpare.
  Lite stötig gång vid ”normal landsvägskörning”, men fungerar perfekt vid lite tuffare hantering (tex bana).

  Däck på Kermit: 175-70-15. På grabbens III:a 175-65-15. (Samma som på Miss Piggy).

  #126765
  ole
  Deltagare

  Jeg kjører med de stivere på framvagnen som sonett klubben selger. Videre tok jeg de gamle fra framvagnen og kappade til og bruker de bak. Monroe oljedempere, xp bussningar, ronal med 185/65. Virker meget bra.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng