Fördelaren kass?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Fördelaren kass?

  • Detta ämne har 8 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2013-01-06 21:14 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #6628
    firebird 1
    Deltagare

    Hej.

    Har varit med i saabklubben i många år men det är första gången jag skriver i detta forum.

    Har en 96a från -74 som alltid gått utan problem men för ett par dagar sedan blivit svår att starta när han är kall, när jag får igång den så går han ej på alla cylindrar och hålla gas för att det inte ska stanna.

    Har jag väl fått den varm så går alla cylindrar och den är körbar men lite slö, provade med att trycka fördelaren till vänster å då misstände han mer tryckte till höger då går han helt jämt och fint?
    Lyfte fördelarlocket lite under gång å han går fint igen!

    Jepp! löst tänkte jag och köpte ny fördelare å rotor, satte dit det dagen efter å de va exakt samma fel! :bh Kontrollerade brytare och att kondensatorn har bra kontakt men ingen skillnad, lossade hela fördelaren och vred den försiktigt åt båda hållen men de va ogjort.
    Har känt på rotoraxeln men tycker inte de är mycket glapp alls för en 40 åring.

    Ska imorgon låna en komplett fördelare från en annan motor och prova men undrar ändå just nu vad det kan vara för fel, är det vanligt att de blir kortslutningar i axeln eller dyligt?

    Tacksam för svar om de är någon som har haft liknande problem.

    Mvh Martin.

    #50807
    phermansson
    Deltagare

    Tändstift, kondensator, tändkablar bytta?

    #48205
    Janne Hagnell
    Moderator

    Skit i förgasaren?

    96 V4 1975 ”Bollen”
    96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

    #50809
    firebird 1
    Deltagare

    Nej har ej bytt något annat än eller kollat om de är nåt med förgasaren, vill först prova med den andra fördelaren eftersom han går bra å startar lätt när jag trycker fördelarhuset till höger.
    Släpper jag går han lite sämre trycker jag åt andra hållet dör han?

    #50826
    stefan
    Deltagare

    skit i tändningen. Kolla att du har ventilspel först………….

    #50828
    rally
    Deltagare

    följ Stefans råd! 100% på att det är felet!

    /Fredrik

    #50836
    wallin
    Deltagare

    Jag har haft ett liknade problem och det visade sig vara fel på kondensatorn . Den fick kortis när den blev varm …… :wrench

    #50842
    erik randa
    Deltagare

    Följ Stefans och Fredriks råd, Fredrik har STOR erfarenhet angåend detta fenomen han rasade ett antal V4 motorer för ca 15 årsedan på löpande band och då var felet att ventilsätens var brända och det blev dålig komp som följd.

    Erik

    #50930
    firebird 1
    Deltagare

    Problemet löst. Bytte fördelare och bilen gick som han skulle igen, kollade fördelaren som suttit innan och fick se att isolationen på brytaraxeln inte var bra.

    Efter att de var ordnat och rengörning så skifta jag tillbaka igen å nu bumar päronhalva gött som han ska. :thumb3d:

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng