Forumets regler

Forum Övrigt Off Topic Forumets regler

 • Detta ämne har 10 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2008-03-17 15:35 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17609
  phermansson
  Deltagare

  Reglerna för detta forum antar jag att alla läst, i annat fall finns de här.

  Frågan är nu vad just Du tycker om reglerna? Följande regler brukar ge mest kommantarer:

  ”Inlägg som postas på Anslagstavlan ska vara av intresse även för andra användare. Inlägg av typen ”du har mejl” har inget allmänintresse.”
  -Bra/dåligt?

  ”Det är inte tillåtet att kapa annonser med exempelvis diskussioner som inte har direkt bäring på annonsen, eller kapning genom egen köpes/säljesförfrågan i någon annans annons.”
  -Bra/dåligt? Ska en annons vara just en annons eller är det ok att prylen i fråga diskuteras? Hur långt kan en diskussion i så fall sträcka sig? (Bara det specifika objektet, till exempel en 96a, eller 96or i allmänhet?).

  Är forumets moderatorer för tuffa/för mesiga?

  Jag vet att det finns olika åsikter om detta, och jag skulle nu vilja ha lite diskussion. Forumet är till för dess användare och vi vill att alla trivs, så passa på att säga vad du tycker!

  #119311
  emul
  Moderator

  Får jag rösta på fråga 2? 😉

  #119338
  stefan
  Deltagare

  jag tycker fortfarande att annonsdelen ska vara fri från struntprat, alltså att endast annonsören kan göra ett inlägg (annonsinlägget)och i där står all kontaktinfo och de som vill kontakta annonsören gör det. Då blir det inget tjafs om vem som var först eller att någon aldrig får svar osv osv……….Diskutera saker och ting kan man göra i forumdelen för även om det mynnar ut en ”spännande diskussion” i annonsdelen så hur ska nån annan veta det?

  #119339
  fuling
  Deltagare

  Frågor som är rent kopplade till den vara som säljs/köps är helt ok enligt mig.
  Typ mått, färg, skick mm eller rättande av sak fel.

  Rena kapninger och ski..snack SKALL moderatorna ta bort, där är ni slappa.

  #119340
  Martin
  Deltagare

  Ju fler människor från olika håll med olika intressen, olika inriktningar, olika människotyper, åldrar och så vidare, desto viktigare blir det med regler som upprätthålls och efterlevs för att det skall fungera i längden.

  Anslagstavlans deltagare fick yttra sig om nuvarande regler innan de började tillämpas. Men diskussioner som denna måste återkomma då och då för att synka reglerna mot verkligheten. Hur vore det om vi behållit de medeltida landskapslagarna idag? Kanske inte så tillämpbart? 😉

  Som Fuling och Stefan är inne på, skall eventuella kommentarer i annonsdelen hållas strikt till det som har med objektet eller efterlysningen att göra.

  En annan vinkel är att annonser raderas/kan raderas när annonsen inte är aktuell. Eventuella diskussioner åker då samma väg. Om diskussionerna förs i diskussionstrådar finns diskussionerna kvar. Forumfunktionerna medger numera att delar av trådar kan flyttas och bilda nya trådar/ämnen.

  #119369
  emul
  Moderator

  Trevligt att många röstar! Vi ser gärna att fler röstar, och att fler ger kommentarer. Vill ni inte skriva här, skicka oss ett pm!

  En intressant sak jag såg idag på SaabTurboClubSweden där jag följer några og900-renoveringar;

  På förekommen anledning kommer vi från och med nu att börja rensa oftare och strängare när det gäller inlägg av uppenbar ”chattkaraktär”, d v s inlägg som sker primärt mellan ett fåtal forumanvändare och som ej har direkt bäring på trådens huvudsakliga ämne.

  Vi moderatorer ser det som vår uppgift att hålla forumet i ett något så när städat skick, ej att informera om exakt när vi genomfört en viss åtgärd och på vilket sätt. Således: vill ni vara säkra på att ett budskap skall tas emot av en viss person, använd PM-funktionen… Detta kommer att ske löpande och vi kommer ej att informera via PM eller liknande när så har skett.

  #119381
  fuling
  Deltagare

  Annmäler mig sälj.
  Är dylik info ok i en köp/sälj annongs?
  se
  http://www.saabklubben.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=77224#Post77224

  Jag tycker ja, om man kan försöka skiva den så jä… ofärgad man kan.
  Rätt/fel???

  #119382
  emul
  Moderator

  Jag tycker ABSOLUT och utan någon som helst tvekan att det är ok. Mer än ok. Det är upplysning som gäller säljarens fråga!

  #119448
  Martin
  Deltagare

  Dog debatten? :sleep:

  Om 31% (17 mars) av de svarande anser att reglerna antingen är dåliga eller sådär, borde det väl komma förslag på hur reglerna kan bli bättre? :crazy:

  Kom med förbättringsförslag så att de kan diskuteras. Hur skall det annars kunna bli bättre? Gissningstävlingar är nog en dålig idé? :duck:

  #119451
  mclarin
  Deltagare

  Det viktigaste är att moderatorerna är konsekventa i sitt agerande samt att de meddelar vilka modereringar de gjort och varför. Ett regelverk med numrerade ”paragrafer” är bra, så att man kan skriva ”Raderat pga överträdelse §4”.

  Jag driver själv forum och vet hur svårt detta är. Ärligt talat sköter jag mig ganska dåligt och lever inte som jag lär…

  #119454
  phermansson
  Deltagare

  Håller med om att det är kul att många röstar! Ser också gärna fler förslag på förbättringar, även fler åsikter över huvud taget. Hur skulle man kunna få en trevligare stämning på forumet?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng