Fråga om bränslefilter

Forum Modellspecifika forum OG900 Fråga om bränslefilter

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-04-13 16:22.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25250

  gustavh
  Deltagare

  Jag har mätt mitt bränslefilter som sitter i motorrummet på vår 900i från 1985 till en diameter på 82mm. På speedparts hemsida hittar jag 3 olika modeller; en med diameter 56mm och två med 74mm. Vilken ska jag ha, och vad är skillnaden på de två på 74mm? Min gissning är att 56mm-modellen är till senare bilar där saab dumt nog bestämt sig för att placera filtret i bakre hjulhusen?

  Och är monteringssatsen något man bör köpa när man ändå håller på?

  #183675

  andersson__
  Deltagare

  Den 74mm som heter OE innebär att det är samma märke/fabrikat som monterades på bilen när den var ny, originaldel kan man säga, därav att den är dyrare.

  Om du har filtret i motorrummet så är nog skruvarna i rätt bra skick, men det är bara att ut och kolla hur dom ser ut, är dom dåliga så köp en sats, kostar ju ingen förmögenhet.

  ang vilket filter du ska ha kan jag inte svara på, det är lite luddigt ibland på speedparts sida om vilket som är vilket, i know!

  Hoppas nån annan kan hjälpa. mvh

  #183677

  Beeos
  Deltagare

  Ja det på Speedparts är en riktigt soppa. Det jag skulle ha fanns bland 9000 delarna. Gå efter storleken, eller ring dem och fråga.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng