Fråga om klarlack

Forum Övrigt Allmänt Fråga om klarlack

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2016-09-28 18:53 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #403929
  Janne Hagnell
  Moderator

  Har ett evigt sjå varje sommar med att putsa Bollens Siennabruna lack. Den är ganska lätt att få snygg, men ge det ett par veckor i sommarsol så börjar den skifta i oxiderat vitt igen. Dessutom ser jag att lacken börjar bli tunn på sina ställen nu.
  Så, min fråga är om det skulle funka att matta ner lacken och lägga klarlack över, som alternativ till ett nytt lager solidlack. Eller kan oxideringen fortgå ändå?
  Och ja, jag inser att ny solidlack med klarlack utanpå vore allra bäst.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #403937

  Det är enligt min uppfattning ganska svårt att ”bara lägga” klarlack. Det ska vara rent pch det måste mattas ner lite för att ”bita”. Det är nog så att bäst resultat dag är brun bas och sedan klarlack. Men då är det ju omlackering som gäller. Svårt med genvägar här.
  Man kommer ju ganska långt med ordentlig rengöring oc maskinpolering och sedan lackförsegling. Mem där det är tunnt blir det tunnare…

  #403940
  Janne Hagnell
  Moderator

  Jag har testat lackförsegling och det höll längre än vax men ändå bara kanske fyra-fem veckor.
  Varför jag frågar är att jag fick bra resultat när jag klarlackade min bakskärm nyss, och utan allt för mycket slipande. Men det var ju å andra sidan en bara ett år gammal solidlack där.
  Skulle jag lägga ett nytt lager brun lack, ja, då skulle det kännas dumt att inte fixa de pensellagningar som är och att dessutom lägga på klarlack och ja, då hamnar det hela på en annan nivå än jag hade tänkt. Var mer ute efter samma läge som de som drar klarlack över solrostade Kaliforniajänkare för att konservera patinan. Fast utan oxiden, då.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #403946

  D e bara å testa! 😉

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng