fråga om oljetryckslampan…

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 fråga om oljetryckslampan…

Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-05-09 17:10.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22159

  baxaviv
  Deltagare

  Hej alla,
  en enkel fråga; när man vrider om nyckeln till tändningsläge (V4), ska oljetryckslampan lysa konstant då (såsom laddningslampan gör, dvs en kort stund tills motorn går igång) eller inte? Just nu kan lampan blinka till kort när man startar bilen, men för det mesta är den helt släckt. Jag har testat lamporna och bytt hela instrumentet, men det är likadant. Om den ska lysa när man vrider om tändningen misstänker jag fel någon annanstans såsom givaren eller kabel…

  /Henrik

  #157775

  Lustgasen
  Moderator

  Den lyser ju såsom laddningslampan ända tills motorn är igång och du har oljetryck.

  Kolla givaren, ibland händer det att dom bäckar igen, e ju busenkelt och byta.

  #157777

  baxaviv
  Deltagare

  jo, jag får göra det. finns det att köpa nya givare, eller blir det till att leta begagnat?? Om det senare gäller, någon som har en fungerande givare till övers??

  #157787

  Lustgasen
  Moderator

  Givare går absolut att få tag på, brukar vara olika färger på de där och det är rättså viktigt det blir rätt färg. kan hända det går att rengöra den bef givaren…?

  #157833

  baxaviv
  Deltagare

  Såg att mekonomen har givare. Vad menar du med olika färg, är det olika givare till olika v4-motorer? Jag har en tidig modell i min (silvertopp kallas de väl?), är det någon särskild givare (färg) till den?

  #157834

  Lustgasen
  Moderator

  nej ,men jag tänkte det brukar finnas ibland sortiment typ röd gul grön brun, etc, tänkte det är viktigt att få rätt, men beställer du efter ditt regnummer eller till modell v4 blir det ju automatiskt rätt. 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng