Frostskadad termostat

Forum Övrigt Allmänt Frostskadad termostat

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-04-17 07:50.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15874

  Martin Sigge
  Deltagare

  Hey Guys,

  jag vaknade en söndagsmorgon in vårvintras och kom på att jag hade glömt att tappa ur kylarvattnet innan jag ställde ut bilen i ett tält i trädgården i januari. Kylarvattnet innehöll inte något som helst frostskydd, så det var ett smärtsamt uppvaknande. Gissa om man känner sig puckad i så’na lägen. När jag gick ut och öppnade kylarlocket var det som väntat bottenfruset :blush: :blush: :blush:

  I alla fall, jag satte en kupévärmare under motorn och öppnade avtappningspluggen för att åtminstone rädda vad som räddas kunde.

  Nu, som en paus i husvagnsbyggandet, tog jag och fyllde kylaren och stod beredd för att se var det skulle läcka. Konstigt nog kunde jag bara konstatera ett ställe där det droppade, och det var mellan halvorna i termostadhuset. Se bild.

  Är det någon som har bra förslag poå hur man tätar detta? jag tänkte prova med epoxi, men jag tänker att det är bäst att höra med ”klubben” först.

  Vem har ett förslag? Inget är för dumt för att övervägas.

  Hilsen

  Martin

  #105340

  Martin Sigge
  Deltagare

  Well well,

  man tror inte att det är sant, men det verkar som om motorn har klarat sig utan andra frostskador än att läckage i termostaten. Jag dröp in superlim i den läckande skarven och lät det torka över natten. Verkar tätt!!

  Men, man ska väl inte ropa hej förrän man fått i backen, eller vad det heter 🙂 Det kan ju hända att det blivit någon liten spricka som har avlastat det värsta trycket och som kommer att börja läcka när man för upp värmen och trycket stiger. Man lär få se inom kort.

  /Martin

  #105341

  Martin
  Deltagare

  Annars skulle jag ta fram blåslampan och löda det hela.
  Men den ser kromad ut, stämmer det?

  #105352

  Martin Sigge
  Deltagare

  Förnicklad skulle jag tro, men det är nog mässing under, och det går ju bra att löda. Gissar dock att superlimmet kommer att hålla tätt, och det syns knappt alls.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng