Fugge på v4 -67

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Fugge på v4 -67

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-10-27 01:18.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13300

  antona
  Deltagare

  Den har stått sen 90 men nu har jag skakat liv i den. Den går fint på tomgången och med full gas men mitt emellan så får den aldeles för lite soppa. Svårstartad är den också. Nån ide om vart problemet ligger ?

  #89696

  matthias r
  Deltagare

  Accelerationspumpsmembranet! Säkert har du kvävningstendenser då motorn ska gasas upp från tomgångsvarv. Då är det detta som spökar. Brukar ofta bli torrt och otätt med åren, absolut inget fel att uppdatera det eftersom bilen stått så länge. Bytesmembran finns hos SSK-medlemmen Erik Randa.

  Men skruva gärna av locket, mät flottörnivån och kolla att inga smutspartiklar lagt sig på botten av
  flottörhuset. /Matte R

  #89697

  kaparn
  Deltagare

  Under en period slutet åttiotalet har jag för mig, salufördes bensin med en tillsats som kristalliserade sig och lämnade avlagringar i förgasare och bensintankar.
  Jag har stött på dom här avlagringarna flera gånger och dom kan mycket väl sätta igen munstycken och orsaka elände som det Du beskriver. Det blir en stenhård vit kaka i botten på flottörhuset bla. och det enda jag hittat som löser upp den är aceton och så får man borsta och pilla och peta för att få bort den.
  Det är säkert fler här som stött på dom här avlagringarna på bilar och annat bensindrivet som stått länge.
  Vad det gäller bränslepumps och axpumpsmembran som torkat och blivit hårda så brukar dom mjuka upp sig efter en stunds kontakt med färsk bensin.
  Det vet alla som håller på med utombordare att bränslepumpen kan vara seg på premiärturen varje vår men den brukar hämta sig efter en stund (inte rätta knycken farbror Melker) pumpa upp soppa till fuggen gå och ta en kopp kaffe så funkar det sen.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng