Fukt i fördelare

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Fukt i fördelare

Detta ämne innehåller 9 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-03-03 07:27.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15654

  saab-gamen
  Deltagare

  Hej! Jag och min far har stora problem med fukt i fördelaren på 65:an vid kraftiga skurar. Ska det sitta något skydd framför fördelaren precis som på trubbnosarna och hur ska då det se ut? Eller är det någon med samma problem som har något förslag på vad man kan göra åt saken.

  #103772

  På den gamla goda tiden tog man en gummi/plast-handske-klippte av fyra fingertoppar och sedan dit med högteknologiskyddet!!

  MVH/KG

  #103827

  saab-gamen
  Deltagare

  Ja, det är ju också ett sätt men det ska alltså inte sitta något original?

  #103829

  Hej!
  65-an ska ha ett fördelarelock med ”luftslang” som ger ett visst övertryck för att motverka fuktproblem. Kolla hur det ser ut på er bil!

  MVH/KG

  #103832

  piin
  Deltagare

  kan man fästa ett fördelarlock med luftslang på en trubbnos? isf var ska man dra slangen? har tidigare läst att den inte ska dras allt för lodrätt för att det då kan bildas kondens.

  sorry ifall jag kapar din tråd Jimmy men kändes som ett bra tillfälle att fråga 🙂

  #103837

  hotrodder
  Deltagare

  Men isåfall.. vilket år försvann ” den halva koppen” som satt direkt bakom grillen framför fördelaren då. På en -62´a jag hade fanns den och även på min pappas -60´a vill jag minnas.

  #103838

  piin
  Deltagare

  64an har den halva koppen, 65an och alla andra trubbnosar har den nog inte 🙂

  #103848

  saab-gamen
  Deltagare

  Hej! Tack för svar! Men jag undrar också var slangen ska dras.

  #103860

  matthias r
  Deltagare

  Primärt kan du börja med att blåsa tänddelarna snustorra med tryckluft. Blås både locket ut som invändigt, rotorn, spolens högspänningsuttag, stiftens synliga yta och sedan tändkablarnas bägge anslutningsändar.

  Se sedan till att ditt fördelarlock är i god kondition, dvs utan repor, för i dessa lägger sig fukten. De som tillverkats på senare år är kondensskyddade med någon slags behandling, och detta minskar fuktproblemen. Kommer ihåg att Biltema förde fram denna egenskap om sina lock, detta var runt 1992 när de fortfarande sålde 2-t tänddelar. Skillnaden mellan deras lock jämfört med äldre (även original)var märkbar. Ju senare de är tillverkade desto resistentare är de mot bekymmer fuktig väderlek för med sig.

  Sedan ska du se till att ha nya fräscha fuktskyddsmuffar över tändkablarna, där de sitter nerstuckna i fördelaren. Ofta är de gamla torrspuckna.

  Har du gummilocket monterat, som sitter under rotorn och täcker brytarmekanismen? Det kallas i VHB för kondensspärr och lirar ihop med avluftningen; måste sitta där för att den tänkta fuktavvisningen ska fungera.

  Uppvisar något tändstift bruna rostfläckar i övergången mellan porslinskroppen och metallen, är stiftet otätt. Fukt tar sig lätt in även här och orsakar driftstörningar, kassera det stiftet.

  Med schyssta prylar kommer du att kunna du åka genom hällregn i timmar utan några misständningar.

  #103879

  saab-gamen
  Deltagare

  Tack, nu vet jag vad jag ska göra!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng