Ge mig lite inspiration, Vintern nästan här och bilen är inte klar.

Forum / Modellspecifika forum / OG900 / Ge mig lite inspiration, Vintern nästan här och bilen är inte klar.

Forum / Modellspecifika forum / OG900 / Ge mig lite inspiration, Vintern nästan här och bilen är inte klar.

  • Detta ämne har 8 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2002-10-10 10:51 av Anonym.
  • Författare
    Inlägg
    • oktober 4, 2002 at 15:59 #8905

      Fasiken vad trökigt det är nu.
      Projekt som jag och polaren håller på med har avstannat.

      Det börja med att jag och polaren kom över en 900 T16 från 84. Först var det tänkt att vi skulle ta delar från den. Men då vi har en v4a tillsammans som är utrustad med störtbur och dylikt men som ej har motor. Tänkte vi att turbo motor kanske passar i v4an.

      Och eftersom Saabdraget närmade sig kunde det vara kul att ha ett special bygge med dit. Samt att isarna här uppe i gävle skulle göras osäkra.

      Efter lite måttande och så kom vi fram till att det skulle gå men det skulle nog bli lite pulande med drivaxlar. Så då bestämdes det att vi kapar av 900 framdelel en svetsar dit den på v4an. Sagt och gjort efter nån veckas pul så satt den där på plats, v4a skärmarna måttas in fram och det såg bra ut. Lite bredare skulle det bli men inte så farligt.

      När det var klart så tyckte vi att bilen kanske skulle se lite löljig ut med olika bred i fram och bak. Så gamla bakvagnen skars bort och 900 bakaxeln måttades in. Tyvär så visade det sig att själva bärarmarna var för korta så vi skulle flytta bak fästpunkten lite alternativt att bärarmarna skulle förlängas.

      Nu var det bara två veckor kvar till saabdraget och vi insåg att vi varken skulle hinna eller få fram pengar till bygget. i och med det nerslaget så dog våran skapar lust ut. Andra bilar måste servas så vi ställde undan bygget lite åt sidan.
      Och nu har vi helt enkelt inte nå lust att köra igång. Det är förhållandevis enkelt jobb med att få dit bakaxeln men arbetslusten är helt borta.

      Någon som har nå tips på att orka komma igång igen?

      För övrigt kan jag berätta att vi fick tag på en 99/900 grupp A turbo som användes i rally, volvo 960 intercooler och audi wastgate. Planer finns även på att skaffa hem chip till boxarna, bränsletrycks regulator behövs också. Och en platta till toppen för att svetsa ett eget grenrör är beställt. Efter lite små justeringar ska motorn enligt BSR lämna 250hk och vansinniga 400Nw.

        oktober 4, 2002 at 17:18 #66050

        Hejsan!!
        Tänkte först säga att det nog är åldern som tar ut sin rätt, men så såg jag att du är ju fortfarande unga pojken. Ta och stick emellan med en originalrenovering av en gammal 92:a, så skall du se att du får lusten tillbaka för ditt V4/900-bygge. Lycka till önskar
        “Tobbe”

          oktober 4, 2002 at 19:33 #66051

          DEt var ett förbaskat tjat om orginal. Det är ju lite Töntigt

          För övrigt har jag och kompisen skruvat bil i 6år varje dag i stort sett, så nog börjar man tröttna lite nu.

            oktober 4, 2002 at 21:53 #66052

            Hej igen Mikael!
            Jag vet att det kan bli lite tjatigt. Själv har jag legat mycket utomhus och kört kapmaskin i gamla rostiga Oplar och SAAB:ar. Ibland får man nog, det är väl bara så. Jag brukar vara periodare på lite olika grejer. Ibland är det roligt att samla lite broschyrer och motortidningar, ibland är det roligt med cyklar och mopeder och ibland är det kul att gå på skrotar och leta delar. Ja, och sedan är man på bilarna igen. Ta det lugnt bara, så skall du se att lusten återvänder.
            “Tobbe”

              Anonym
              oktober 7, 2002 at 16:32 #66053

              Vet inte om du varit inne på den här hemsidan. Men du kanske kan få lite inspiration därifrån.

              http://www.martin-roth.com/

              /Gustav & Silvia, som står och sover på garageuppfarten i väntan på inspiration och färdigställande av Italienska projekt…

                oktober 7, 2002 at 17:01 #66054

                Hej
                Tappa gnistan i projekt gör väl alla i bland.
                Samma som man många gånger ångrar sig efter ha sålt helt färdigbyggda bilar(money talks).
                Men jag kan ju tänka mig vad ett sådant monster ni bygger kommer att gå utav bara hel….
                Jag kommer själv ihåg min chippade 9000T,
                i vilken
                jag rejsade mot en Quattro, men jag fick släppa av runt 190 då lät det som man körde in på en grusväg(samtliga dubb flög ur).
                Jag hittade denna grymma v4 på nätet kolla!
                http://www.saab-v4.co.uk/images/mtissari/gallery.htm
                Bästa saabhälsning C:Sköld

                  oktober 7, 2002 at 19:10 #66055

                  Känner mig jädrans sugen att avsluta projektet, men så fort jag kliver in i garaget så tappar jag inspirationen. Men men det är bara att bita ihop och komma igen.

                  Vad har ni andra för planer då om man får fråga?
                  Tobbe sitter väl just nu och putsar på nån orginal hjulmutter från 68, men övriga då

                    oktober 8, 2002 at 09:07 #66056

                    Mja, från -82 är den. Nej, jag skall svetsa ett hål i golvet på 99:an (balken från motorrummet), Fixa en bakväxel till min Crescent racercykel från -54, samt komplettera min samling av Puch-journalen. Besiktiga bägge SAAB:arna och hinna med några skrotrundor innan snön kommer. Det får räcka för ett tag.
                    m.v.h “Tobbe”

                      Anonym
                      oktober 10, 2002 at 10:51 #66057

                      Själv har jag ett halvt avsomnat projekt som står hos mina föräldrar. När växellådan rasade på min 96 -68 så täänkte jag att när man ändå måste lyfta ur motorn så kan jag ju passa på att sätta dit en trimmad motor istället. Hade en motor ståendes som jag rev isär och portade toppar på, satte i en 7,2 kam och pillade dit en WEBER förknasare på toppen. I med ny(nyare åtminstone) växellåda och trimmad motor, svetsade eget grenrör och har nu ett rakt rör med två burkar under bilen. Låter riktigt maffigt! Kruxet är att förgasaren var felbestyckad, har fortfarande efter snart ett år inte orkat/haft lust att slutföra projektet. Det kom några projekt emellan(en Italiensk räjservagn bla), av det har jag lärt mig att bara ha ett projekt åt gången. Nu börjar jag dock bli väldigt sugen på att pilla igång bilen igen och ut och rejsa med alla tejptrimmare på stan =)

                      /Gustav

                    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.