Göte Borg

Forum Övrigt Projekt / Min bil Göte Borg

 • Detta ämne har 23 svar, 14 deltagare, och uppdaterades senast 2013-03-29 19:08 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7129
  Lollo
  Deltagare

  :czy Idag kämpade denna spännande bil med många egna lösningar sig in i verkstan för egen maskin, dock riktigt spännande då vissa väsentliga saker inte funkade såsom koppling bromsar och returen på gaspedalen då fjädern var av. Kunde blivit en bulig Ford cossy längst in. :czy :czy :czy

  #48329
  pelle s
  Deltagare

  93:a?

  Berätta mer och langa fram fler bilder för tjyven!

  #52004
  Lollo
  Deltagare

  Här kommer en bild till Pelle :czy

  #52005
  Lollo
  Deltagare

  En till.

  #52006
  pson
  Deltagare

  Den här ser bekant ut. Är det möjligtvis den omdiskuterade 93:an som stått på en parkering i Göteborg?

  #52007
  Lollo
  Deltagare

  Japp den är det.

  #52010
  Dicst
  Deltagare

  Låt se… Då är det väl ingen i familjen Uhlin som saknar en 93:a nu va?

  #50225
  fulltpafemman
  Deltagare

  Den där stackaren gjorde att jag tvärnitade en gång på den tiden jag körde budbil. Alldeles ensam och ledsen där på parkeringen. Kul att någon tar hand om den!

  #50226
  Janne Hagnell
  Moderator

  @Pson wrote:

  Den här ser bekant ut. Är det möjligtvis den omdiskuterade 93:an som stått på en parkering i Göteborg?

  Är sådana fynd möjliga att göra ännu 2013?! 😯

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #52014
  Martin
  Deltagare

  Känner en viss delaktighet i detta.. 😉
  @Janne Hagnell wrote:

  Är sådana fynd möjliga att göra ännu 2013?! 😯

  #52018
  pelle s
  Deltagare

  Men här finns väl en historia som måste berättas?!

  #52023
  Janne Hagnell
  Moderator

  @Pelle S wrote:

  Men här finns väl en historia som måste berättas?!

  Eller hur?? Lay it out! 😎

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #52046
  djungeltrumman
  Deltagare

  Klockrent namn, Göte Borg från Göteborg… 😉

  Skall bli kul att höra historien, hav var inte direkt intresserad av att sälja då jag talade med herr f.d ägare.

  Johan

  #52094
  jocke e
  Deltagare

  Åååhh, den har jag cirkulerat runt otaliga gånger under min tid i Göteborg. Jag bodde inte långt ifrån där den stod och det var standard att gå den svängen när jag och frun var ute och promenerade. Har även figurerat i Klassiker under avdelningen P-märkt (det var jag som skicka in…)

  Hur i hela friden fick du loss den då? Har också hört att ägaren var rätt vresig och inte alls intreserad av att sälja.
  Döspännande att följa denna tråden!

  #52101
  Lollo
  Deltagare

  Så här är det med min del av denna historia.

  Såg ett tips på Face Book som Martin Bergstrand lagt ut om en 96 -63 som skulle säljas genom ett dödsbo i Göteborg, så jag kontaktade Martin och fick numret till Martins fd kollega som visste mer om bilen.

  Pratade lite med Martin och han sade att jag var andre man, ok tänkte jag då har ju tåget gått.
  Men jag skickade ett sms till kollegan på kvällen eftersom det var sent.
  Dagen efter så glömde jag bort det hela då det var mkt att göra på jobbet 😮
  När jag kom hem efter jobbet så var jag till verkstan en sväng och då skickade Martin ett sms å frågade hur det gått, ja just det måste ringa.
  Sagt och gjort så ringde jag Anders som Martins kollega heter.
  Han talade då om att det var en före och att det inte var en 96:a utan en 93:a från 62-63, hmm tänkte jag och sa till han att då fanns inte 93:an, måste va en 96:a.
  Nä sade han är säker på att det är en 93.a, då blev man ju mer ännu mer sugen kunde ju vara en bra bil eller en bra reservdels bil till mitt 93:a bygge, men var som sagt tvåa så tänkte ju att det är kört.
  Vi får höras i morgon sade Anders, ok sade jag.

  Ringde Martin och talade om läget, ok sade han, tog för givet när Anders sade till mig att det var en Saab 93 62-63 att han menade en 96:a. Om jag hade vetat att du letade reservdels bil så hade jag hört av mig till dig direkt sa han, men sade det kan ju inte du veta.
  Sen sade vi adjö.

  På middan dagen efter ringer Anders och säger att den första hade backat ur och att han kunde skicka ett mail med bilder och uppgifter vart bilen finns, bra sade då det kan vara bra att se lite vad det är man är intresserad av och om det är värt att hämta 37mil bort.

  Det gick nga minuter så damp det ner ett mail i iPhonen, och där var det bilder på en 93:a och inte vilken som helst utan denna omtalade bil 😛 . ringde Anders och sa att jag fixar transport på den och tar den.

  Ringde min kompis som jag hyr verkstan ihop med och hörde med han vart han jobbade för tillfället, i Borås sa han, kan du hämta en bil åt mig i Göteborg tror du, Ja det kan jag göra, åker ner på söndag igen.

  Ringde Martin och talade om läget och vilken bil det var och att han skulle vara tyst om det hela då risken fanns att bilen kunde råka komma hit när vi hade Lake Day träffen :CE

  Han tog med min biltrailer ner på söndagen och skulle hämta den men det gick inge bra då han inte hade nga nycklar och bilen stod stumt efter många år på samma plats, det slutade med att bandet på vinschen gick av så klart :bh så han fick åka till Borås utan bilen. Sen fixade han så advokaten som hade hand om dödsboet var dit med nycklarna så han kunde göra ett nytt försök på onsdag, han åkte alltså 30mil extra för att fixa en bråkig 93:a åt mig :AP :AP

  Då gick det bättre, handbroms och växel var i 😮 .
  För att inte riskera att bandet gick av igen så band han i bilen i sin King Cab och drog runt den lite så hjulen rullade lite lättare.

  Det var riktigt kul när det kom ett mms med en 93;a på trailern.

  Sen så kom Fredagen och alla kom till Lake Day träffen men ingen bil ännu, för Patrik å ja hade gjort upp att han skulle komma med den till verkstan när vi åt och hade ett trevligt föredrag av Sören Nilsson.

  Så vid 21 sa jag att vi skulle gå till verkstan och kolla på en överraskning som jag hade men först måste vi gå hem och fixa lite öl :CH :CH

  Sen så gick vi dit och där stod den under ett Saab försäljningstäcke 😉
  Vad är detta sade jag, vad står här????
  En 93:a gissade ju de flesta då det är rätt lätt att se, Dick var och ville lyfta på täcket men det fick han inte, ja ska avtäcka den sa ja.

  Drog av täcket och såg bilen själv för första gången, de flesta visste vilken bil det var och frågade samma fråga som ni har frågat här och på FB, hur har du fått köpa denna, denna är ju inte till salu……

  Öppna dörren och fick se en hel del egna lösningar så som 96;a panel, hade fått kort på den förut men inte tänkt på att det var fel.
  Upp med huven och kollade om motorn gick runt och det gjorde den 😀 😀
  Leta fram nycklarna, som är till en V4:a och Kent G fixade fram ett batteri, i med det och vred på nyckeln, först gick det sakta runt men sen började den gå i rätt fart, troligtvis dålig kontakt då den gärna missar första gången nu med när man vrider på nyckeln.
  Inte en tendens till att starta, pumpen var tyst 😡 , har du startgas sa Ekendahl, nä den är slut sa jag :bh
  Men har du bromsrengörning då sa han??!!!
  Funkar lika bra sa han, ok sa jag och sprang in och hämtade det, Fredrik ryckte av locket till luftburken och började spraya, tände lite då och då men ville inte gå, då kom jag på att choken kan va bra att dra ut kanske, då gick den direkt :AP :AP
  Brappp, bruuuumm bapp, och ett jubel från oss som var ute och ett gäng som kom ut från verkstan och tittade förvånat, bra grejer detta :AP :AP :CE :CE

  Och där är vi väl i stort nu, har inte hunnit med att titta så mkt mer på den då jag varit sjuk drygt en vecka och nu åkt på ryggskott :bh

  Har dock konstaterat att den har 850cc som den är reggad med, 4vxl, en värsting radio ala 80 tal i handsfacket, extra stor spolarbehållare, träratt från formuling, omsydd inredning, rätt snyggt gjort dock fattas vänster dörrsida, v4:a stolar, genomlastnings lucka i baksätet mm.

  Har även klarat sig riktigt bra från rosten :CE :CE
  Har dock ett tråkigt hål nedanför bakrutan mot luckan.
  Har inte fått koll på vilken färg bilen ska vara original då den är lackad precis över allt.

  Planen är att få den körbar och bes, sen får vi se vad som händer.

  Hoppas ni orkat läsa denna lite udda historia av en som inte var ngt vidare på uppsatser i skolan. :czy

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng