hål i nummerskylten

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / hål i nummerskylten

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / hål i nummerskylten

  • Författare
    Inlägg
    • januari 12, 2003 at 23:44 #9146

      Jag skulle snygga upp lacken på bakluckan till min 96-62. Tog bort nummerskylten för att komma åt bättre, men ena skruven saknades, och istället var skylten fäst med dubbelhäftande (nåja) tejp. När jag skulle dra i en annan skruv märkte jag att hålen i luckan inte stämde med dem i skylten, utan satt tätare ihop. Det löste sig förstås med ett nytt hål i skylten, men varför såg det ut så? Hade de gamla skyltarna annat hålavstånd, isåfall skulle ju detta ha varit ett problem för alla bilägare när man bytte skyltar?

        januari 13, 2003 at 11:08 #67675

        Hejsan!!
        Det måste ha blivit felborrat i skylten, eller så har man bytt bagagelucka någon gång. Kanske det är olika avstånd mellan hålen på olika årsmodeller? I värsta fall kanske bilen varit falskskyltad? En annan möjlighet är ju att skylten suttit fram tidigare. Förresten, hur kan bara ena hålet vara fel?? Sitter skylten förskjuten när den är monterad med en skruv?? Är det samma hålavstånd på främre skylten?? Kanske har den som monterat skyltarna lagt bägge på varandra och borrat bägge samtidigt i tron att det var samma hålavstånd fram och bak?? Kan nog finnas hur många anledningar som helst!
        “Tobbe”

          januari 13, 2003 at 13:10 #67676

          Egentligen spelar det ju ingen som helst roll, jag blev bara lite fundersam. Jodå, bakluckan är bytt, men jag trodde det var standardavstånd mellan hålen. Så lite vet jag om nummerskyltar.

        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.