Har jag en skum bil?

Forum Övrigt Off Topic Har jag en skum bil?

 • Detta ämne har 9 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2006-06-18 21:26 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14395
  anonymous
  Deltagare

  I gårkväll återupplivade jag min 99:a som stått aldeles för länge pga ett vattenpumpsbyte. När jag höll på att skruva drog jag sönder en slangklämma, och naturligtvis hade jag inga av den storleken hemma (som vanligt hade jag sjukt stora och minimala). Jag skulle åka ner till macken, som fortfarande har slangklämmor trot eller ej, och skulle då passa på att skjutsa hem syrrans kille, som passat på att fördjupa sina kunskaper i sammansättningen och verkan hos en Tuborg, eller två.

  För denna lilla utflykt användes min merca diesel -88, en trotjänare som pinnat på 69 038 km. utan större bekymmer. En högpoängare hos besiktningen sist med 12 poäng, förardörr och bagagelucka i udda kulörer och silvertejpade skärmkanter.

  När jag skulle lämna Göran kom han på att han glömt en grej som vi var tvungna att hämta, så jag vände vi hans hus och åkte tillbaka samma väg, passerandes en polis kontroll. Han vinkade inte in mig, så jag tänkte inte mer på det och åkte vidare. När jag kommit en liten bit bort såg jag dock att polisen närmade sig i hög hastighet bakifrån, så jag tog det lite lugnt och höll åt höger, men han ville inte köra om. Närvös som man bir med polisen efter sig höll jag en hastighet på ca 42, och blinkade alltid i god tid innan jag svängde tills jag kände att jag inte klarade mer. ”Ska han stoppa mig så får han göra det nu”- tänkte jag och körde in på en parkeringsplats och försökte se ut som jag verkligen skulle parkera. Då saktar polisen in, åker fram till nästa korsning, slår en rundpall och åker sedan mycket långsamt tillbaka förbi mig och stenglor, för att sedan fortsätta vidare.

  Jag och Göran åker och hämtar det vi ska ha och åker samma väg tillbaka, bara för att upptäcka att polisen åkt tillbaka till samma ställe där de stod från början, och gissa om de glodde när jag åkte förbi.

  Behöver jag nämna att jag åkte en annan väg hem sedan

  Det jag undrar över är bara varför? Jag kan inte se någon rimlig förklaring till varför de skulle göra på detta viset utan att stoppa mig. Jag vet inte om polisen ser besiktningsprotokollet när de kollar upp bilen, men om de gjorde det varför stoppade de mig inte? bland annat hade jag två däck med för lite mönsterdjup (vilka jag bytt mot dubbdäck utan dubb) och så en massa rost lite överallt, bla. i övre infästningarna i fjäderbenen fram. Var det helt enkelt för att mercan ser väldigt skum ut?

  #95908
  kaparn
  Deltagare

  Samma sak hände mig för några år sedan när jag framförde en Merca i ungefär samma status som din. Jag blev stoppad vid ett flertal tillfällen (nu vill jag ju inte gud förbjude anklaga vår poliskår för att vara rasister) men så fort de glada polismännen konstaterat att jag var Svensk och inte under påverkan av någon drog så fick jag åka vidare. Bilen kollades aldrig vid något tillfälle förutom ägarförållande.
  Därför kan vi nu konstatera att en risig Merca är en skum bil.

  #95909
  anonymous
  Deltagare

  Samma sak har även hänt mig och en kompis när vi åkte i hanses, till skicket dylika, Cheva Suburban -89 (6,2l diesel V8, dieseltank på drygt 120l). Det verkar också kunne betäcknas som en skum bil.

  Vilka fler modeller kan betäcknas som skumma, vad säger panelen?

  #95910
  mats a
  Deltagare

  Jag skulle säga att det var nog inte bilen som var skum. Däremot att någorlunda frivilligt köra en trött märscha är alltid att betrakta som ett synnerligen skumt beteende…

  #95911
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  [image]http://www.saurus.fi/svenska/images/_news_9_displ.jpg[/image]

  Det här är en skumbil!

  /B

  #95912
  holmsten
  Deltagare

  Hej, skumma bilar… ägde en gång en Ford scorpio, blev stoppad av polisen inte mindre än tre ggr på tre veckor, sålde sen av liket och köpte mig en Saab 9000. Dagen efter köpet blev jag stoppad igen, blev lite irriterad på lagens långa arm och frågade varför dom stoppade just mina bilar. Svaret jag fick var att Scorpio framfördes ofta av mindre ljusskygga individer och att Saab var lättstulna. Då min saab fortfarande var skriven på förre ägaren i GBG. och att den befanns sig ute ”bushen räckte för att kolla upp mig!

  #95913
  Martin
  Deltagare

  Hur små var dom…?

  mindre ljusskygga individer

  #95914
  holmsten
  Deltagare

  Mellan tummen och pekfingret 73 cm.

  #95915
  anonymous
  Deltagare

  Jag skulle säga att det var nog inte bilen som var skum. Däremot att någorlunda frivilligt köra en trött märscha är alltid att betrakta som ett synnerligen skumt beteende…

  Jag börjar fundera på det. Det är en 250 diesel (utan turbo) där bakaxeln är bytt till en med en högre utväxling. Detta gör att hast. mätaren visar för lite, och även att den egentligen gått längre än det står, samt att det inte är särskilt roligt att köra stadstrafik med den.det är ingen ide att ens fundera på 4:an under ca 45 – 50, och femman är en växel man använder för att hålla hastigheten på landsväg med.
  Dock är den suverän som dragbil, får dra 1 480kg på b-kort, samt att den drar ca 0,4 – 0,5 på landsväg. Den har även ganska god markfrigång för att vara en personbil, vilket gör att den får tjäna som gärdesbil ibland…

  #95916
  torzan
  Deltagare

  Jag blev stoppad utan anledning en gång, som svar på min fråga fick jag ”Saabar är alltid intressanta” (negativ ton…)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng