hjälp!

Forum Övrigt Allmänt hjälp!

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-09-27 18:50.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20844

  saabnissenabbe
  Deltagare

  Hej!, behöver lite hjälp me mina bromsar.
  jo, jag å min polare skulle lufta bromsarna på min saab v4 -75
  min kompis sa att han visste hur man gjorde, vilket jag inte vistte det skit om. höller älst på upp vi motorn :).
  vi skruva först upp slangen höger bak, sedan pumpa vi ut oljan. sen när det inte kom nåt mer så höll ja in bromsen medans han skruva åt slangen. sen samma prosedur på vänster bak. när vi gjorde det så öppna vi bromsvätske behöllarn å fyllde på. men nu så tar inte bromsarna. polarn sa att han va 100 procent, men det måste vart något vi missa eller var min polare helt ute å cykla.

  Hoppas att nån svarar!

  #145894

  berra_bus
  Deltagare

  Kolla in http://forum.saabturboclub.com/viewtopic.php?f=4&t=216120&hilit=+lufta+koppling+hur en bit ner står det hur man gör om man är 2 personer och inte trycksätter systemet.

  Annars kan du prova o Googla, finns en hel del om detta.

  #145895

  jonass
  Deltagare

  ni ska ju absolut inte lossa slangen för att lufta då dom både kan vridas sönder och att dom inte sitter i änden av systemet.
  luftning sker ju (bak) via en nippel som sitter på baksidan av bromsskölden i hjulcylindern. (bearbetas oftast med stålborste och wd40 först)

  själva luftningen sker genom att kompisen har stängd nippel. du trampar ner pedalen och han öppnar försiktigt nippeln. den bör sedan dras åt igen innan du hunnit med pedalen i botten. då nippeln är åtdragen kan du släppa pedalen också gör ni om den proceduren tills det vid nippeln bara rinner ut bromsvätska och inte kommer luft emellan.
  pedalen får inte vara svampig och sjunka efter ni gjort detta vid alla hjul,

  lycka till ! Jonas

  #145896

  andersson__
  Deltagare

  Ni tömde systemet och fyllde på ny olja, NU ska ni lufta systemet, pumpa tryck i bromsarna, be polaren öppna luftnipplen på hjulcylindrarna, släpp ut lite olja, dra åt nipplen, pumpa igen, öppna nipplen och så vidare och så vidare, tills det bara kommer olja och ingen luft.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng