Hjälp! Akut svänghjulsfråga!

Forum Övrigt SSR Hjälp! Akut svänghjulsfråga!

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-12-10 11:21 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13448
  mats a
  Deltagare

  Med mindre än 48h till besiktning har jag ett märkligt problem:

  Motorn går fantastiskt, men jag har kopplingsproblem. När kopplingspedalen är uppsläppt tar tryckplattans solfjäderstrålar troligen i urtrampningslagret. Missljudet upphör när man trampar ur. Justering av kopplingsspelet har ingen betydelse.

  Plötsligt drabbas jag av misstanken att jag monterat fel svänghjul. I stressen kan jag ha tagit fel. Jag har nämligen hittat ytterligare ett svarvat svänghjul som är betydligt djupare skuret ståendes i rallybilens hörn i garaget. Tryckplattan är som vanligt monterat med distanser mot svänghjulet för att lamellen ska få rätt rörelsemån. Det betyder att tryckplattan bygger ut i kopplingshuset(=felkälla?)

  Min fråga är nu: Vilket djup ska ett svänghjul ha för att rymma en lamell med monterad Transporter-tryckplatta? Ett standardsvänghjul har ca 16 mm djup. Jag behöver gissningar, åsikter och svar inom 24 h. TACK!

  #90442
  fuling
  Deltagare

  16,6mm är std.

  Jag brukar ta ca 1mm(ger 17,6mm) på lamellplanet och 3mm brickor. Ger ca 20,6mm

  #90443
  mats a
  Deltagare

  En av de radiella fjädrarna i tryckplattan hade böjts och slog vid rotationen emot växellådshuset. Det var irreparabelt och jag har nu provat att montera en standardtryckplatta. Håller det så håller det. Men det är ju 8 mil SS så det gäller väl att ge sjutton i kopplingen och när den används kliva av den snabbt.

  Bilder och resultat kommer väl på motorsport4fun och Kulturelle Anton, antar jag.

  #90444
  roger
  Deltagare

  Vem är Hederlige Harry?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng