HJÄLP med datorinställningar

Forum Övrigt Off Topic HJÄLP med datorinställningar

  • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-09-09 14:33 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #16687
    Martin Sigge
    Deltagare

    Finns det någon som kan föreslå hjälp?

    Kan inte surfa nätet på normalt sätt. Nästan inga hemsidor funkar (använder Firefox, men ie och Netscape browser funkar inte heller). Netscape mailhanterare känner att det finns meddelanden men kan inte ladda ner dem.

    Jag har ett hemnätverk bestående av 2 pc som är anslutna till en router som i sin tur sitter på ett ADSLmodem

    Routern hittar ut till sin egen hemsida. Väderdata på Uppsala Universitet visas, men bild från webkamera visas inte http://130.238.141.28/inet_obs_bild.htm

    Saabklubbens forum funkar, fast otroligt långsamt.

    Statusikon i nedre högra hörnet på skärmen indikerar ansluten med 100Mbits/s

    Tele2 vill inte lämna support på nätverksbiten eftersom själva anslutningen verkar funka.

    Antar att jag har konfigurerat något på felaktigt sätt. Alla förslag mottages taxamt

    Hilsen Martin

    #111543
    Martin Sigge
    Deltagare

    PS

    Märkligt nog funkar ftp-progget utan anmärkning.

    Anslutningsikonen nere till höger säger Status ansluten, hastighet 100 Mbit/s

    #111544
    phermansson
    Deltagare

    Nja någon konfiguration som ställer till såna problem kan jag inte tänak mig, möjligtvis om du lagt in någon ’fartspärr’ men det tror jag inte.
    Har vart med om ett liknande fenomen, då var det nätdelen till modemet som delvis gått sönder. Fanns inte ström nog till modemet så det funkade men allt gick sakta. Detta kan ju göra att det ser ut som vissa sidor inte funkar, de hinner inte laddas utan det blir timeout.
    Jag skulle först provat med en annan dator kopplad direkt till modemet, sedan med ett annat modem.

    #111545
    Martin Sigge
    Deltagare

    Tack för förslaget Patrik, uppdatering till nyare drivrutin för routern löste problemet. Antagligen hade den gamla korrumperats på något vis.

    Keep on rockin’

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng