Hjälp, Sprucken motor

Forum Övrigt Allmänt Hjälp, Sprucken motor

Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2004-12-17 06:46.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12052

  anonymous
  Deltagare

  Nu är det kris, när jag skulle byta olja i min 900S- 92 så sprack motorn nere vid olje pluggen, Drog väl åt för hårt antar jag. Men hur skall jag rätta till misstaget, går det svetsa där men det är väl aluminium. Tacksam för svar.

  #83845

  anonymous
  Deltagare

  Hej! Jag är ingen expert men här är vad jag tror! Alt 1: Lämna in till någon som kan svetsa ( det går ju att svetsa aluminium) om det inte är allt för stor spricka.
  Alt 2: Skaffa ”nytt” oljetråg på skroten, och byt!

  / mvh Jacob

  #83846

  porsche944
  Deltagare

  Prova att gänga om, det finns inget ”oljetråg” på en og 900, det är botten av växellådan, med tanke på jobbet ett låd byte innebär hade ialla fall jag provat något annat innan.

  #83847

  anonymous
  Deltagare

  Hej, gänga om går nog inte eftersom sprickan går upp ca 5cm på sidan av motorn, men det ska finnas nåt som kallas metall på tub, eller nåt liknande det kanske skulle funka. För det är väl inget direkt högt tryck på oljan nere i sumpen?

  #83848

  pelleturbo
  Deltagare

  Det kan gå med metall på tub,men du måste ha det riktigt rent från olja.Det går att svetsa på plats om du hittar någon som kan svetsa alumium.Det är inget tryck på oljan i tråget ,men olja har en otrolig förmåga att ”hitta” ut.

  #83849

  anonymous
  Deltagare

  Citat:


  Ursprungligen postat av Söderlund:
  [qb] Men det ska finnas nåt som kallas metall på tub, eller nåt liknande det kanske skulle funka. För det är väl inget direkt högt tryck på oljan nere i sumpen? [/qb]


  Menar du kemisk-metall? Dom som finns att köpa i små ”Cylindrar”? Om det är en sådan så funkar dom alldeles utmärkt på mindre sprickor, även om det inte är så högt tryck nere vid sumpen så har du ju värmeutvecklingen och kemisk metall fungerar bra upp till en viss temperatur.
  Skulle rekomendera att du fick det svetsat eller att du byter oljetråg p.g.a att sprickan var så pass stor.

  / Pelle

  #83850

  porsche944
  Deltagare

  Det finns fortfarande inget oljetråg på en og 900:a. Det blir hela växellådan man byter.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng