Hur fästa inre dörrklädsel?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Hur fästa inre dörrklädsel?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-10-18 12:55.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4640

  janne l
  Deltagare

  Har en 71:a som stått en massa år i lada (hört det tidgare?). Av fukten, kanske också sommarvärmen, har dörrarnas insidor bågnat, så att de inte längre räcker fram till den övervikta plåtlisten, under vilken dörrklädseln ska vara fastklämd. Det glipar någon centimeter och jag har försökt att fästa innerskivan med dubbelhäftande tejp, men häftförmågan håller inte den ”skeva” dörrklädseln. Någon som har en idé om hur jag ska få fast dörrklädseln? Den sitter alltså bra bak och upptill och naturligtvis med hjälp av dörrhandtag och fönstervev.

  #33735

  mats a
  Deltagare

  Är det för ambitiöst att plocka tyget/galonen av den gamla biten och (låta) såga till en ny, rak masonit-bit?

  #33915

  janne l
  Deltagare

  En god idé i och för sig, men kräver nog en del fackkkunskap med anledning av övre infästning under sidorutan och vid dörrhandtag och fönstervev … Kanske måste man uppsöka en specialist på bilklädslar? Eller helt enkelt låta det vara, skivan ramlar ju inte bort och med stängd däörr syns det ju heller inte så mycket., Tack i alla fall för förslaget.

  #33924

  Janne Hagnell
  Moderator

  Sättlim. Men då får du aldrig loss klädseln igen…

  #33982

  saab v4-ever
  Deltagare

  Det kan säkert vara någon som har något liggande, kanske rent av rätt färg! Även om det är fel färg kan det löna sig om man kan återanvända masoniten. Har för mig att det är lite märklig dimension på masoniten, typ 2,5mm tjocklek. Kan bli trixigt att få in under plåtkanten även om du lyckas med omklädningen. Har för mig att det är mkt korta häftklammer som håller fast vinylen.
  Lycka till!
  //H

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.