Hur skulle ni göra???

Forum Övrigt Allmänt Hur skulle ni göra???

Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-03-06 18:11.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23661

  aero16v
  Deltagare

  Har äntligen efter 2 års övertalande fått chansen att köpa en SAAB 9000 CDE -94, fullutrustad med 5200 mil på mätaren.200hk med automat.

  Haken är den att då måste jag göra mig av med en av mina andra bilar.Den jag funderar på som får lämna garaget är min 900 turbo-80 som är ett fint renoveringsobjekt.

  Då är frågan då jag inte själv riktigt kan bestämma mig:

  Ska jag köpa 9000 och sälja 900:an ELLER behålla 900:an och strunta i att köpa den fina lågmilar 9000???

  #170198

  turbocab
  Deltagare

  Inte jättelätt beslut. Det är lustigt att det man inte har ofta framstår som mer spännande än det man har redan. 🙂 Det låter som 9000 är klar typ, eller mkt lite jobb på för att få i toppskick? Så fråga dig om du har tid med din 900, har du delarna etc? Gällande klassikerstatus och pengar och sånt så kommer de närmaste åren en fin 900 Turbo smälla högre än en 9000CDE, men om 10 år så är ju en lågmilad 9000 helt unik den också så i långtidsperspektivet är det nog skit samma. Men fokusera på hur mkt jobb du har med 900 och låt det avgöra. En färdig lågmilare är alltid nice och en speciell känsla. Eller vad säger Viggenuffe om det? Han kan nog övertala dig. 🙂

  Jag fick sälja mitt lätta renoveringsobjekt i höstas, en 900Aero i Svart, och det var väl sådär alltså, men mkt annat som kom emellan och det var rätt skönt slippa känna stressen av att ha ett objekt stående. Men det är jag det, jag skulle aldrig orka med ha massa framtida projekt stående, skulle bli tokstressad av det.

  #170199

  aero16v
  Deltagare

  Tack för ett kul och spännande svar turbocab!

  När jag såg den lågmilar saaben första gången så hade den gått strax under 3000 mil och var i ett otroligt skick, precis som den lämnat fabrik. Redan då så skulle jag få köpa bilen men säljaren backade ur i sista stund.

  Nu har bilen alltså gått ca 2000 mil till (5200) och har under den tiden varit med om en del saker. Han som äger den nu fick bilen som betalning av första ägaren för ett hantverksjobb. När han beslöt sig för att behålla bilen så monterade han en dragkrok och började nyttja den som hantverksbil!!!

  Såg att den hade stått avställd en längre tid nu så ringde upp och frågade min vanliga fråga till honom, nämligen om det var dags att sälja!

  Då berättade han att bilen har blivit ordentligt stöldskadad med märken på framdörrar, brutet tändningslås mm. Försäkringsbolaget ville SKROTA den men så blev inte fallet.Utan den har nu lagats upp för 30000 kr.

  Var på verkstaden i går och tittade på den.Den verkar ha klarat tiden som hantverkarbil bra men jobbet med lacken på framdörrar är katastrofalt dåligt utfört med lackstänk precis överallt.Man kan också se att han bara har kört med bilen och inte tvättat och underhållt den nämnvärt.Såg anmält ledsen ut bilen, men tror att det går och få den till nära nysckick igen iaf.

  Till 900:an har jag alla delar som behövs.Så det är egentligen bara att sätta igång med den. Är redan en nyrenoverad motor i den tex!

  #170202

  anders dahl
  Deltagare

  Enkelt, sälj Volvon! 😉

  #170208

  aero16v
  Deltagare

  Haha…den har jag inte kvar.

  #170225

  Karl Ask
  Moderator

  Köp 9000, den kommer du ångra dig om du inte köper. Men jag tycker att du skall behålla den andra bilen. 😀 Plats går alltid att ordna.
  Annars måste du känna efter vad du är mest sugen på.

  Martin; Hur tror du att jag känner när jag har en lada med objekt i olika stadium?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng