Importera från Norge

Forum Övrigt Allmänt Importera från Norge

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-04-30 15:31.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23977

  avie
  Deltagare

  Hej på er.

  Jag ”råkade” köpa en 99a när jag var i Norge och nu tänkte jag ta hem den till Sverige. Bilen är avställd i Norge, vilket innebär att den inte har några reg skyltar. Dessa skickas in när bilen ställs av. Nu undrar jag om detta kommer att ställa till problem när jag kommer till tullen med bilen. Finns det någon i forumet som gjort något liknande. Att ställa på bilen först skulle vad jag förstår bli ganska kostsamt.

  #172519

  stefan
  Deltagare

  nä det lär väl inte vara nå problem annat än att du inte kan köra den i norge så du får ta den på biltransport. I övrigt så handlar det väl bara om normal pappers hantering, att du har köpekontrakt och ägarbytespapper. Resten lär väl sköta sig själv i tullen.

  #172524

  Morten S.
  Moderator

  Du kan leie (hyra) dagsskilt (såkalt prøveskilt) i Norge. De er gyldige i Sverige også. Da har du ansvarsforsikring på bilen.

  Husk også å få med begge delene av vognkortet. Det består av del 1 som skal ligge i bilen og del 2 som innehaver skal oppbevare hjemme, og signere når bilen selges.

  Eksport av bil fra Norge

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  2007 9-3 SC

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng