Inget helljus v4 95 -78

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Inget helljus v4 95 -78

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-07-17 16:29 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #432613
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Hejsan! Har letat runt här på forumet men inte riktigt hittat svar på mitt problem.
  Har alltså efter vinterförvaringen inget helljus på min gamla kombi.
  Halvljus,parkering, varselljus fungerar, det går även att ”ljustuta” i läge varselljus och parkering (antar att det är helljuset man använder då) så fort man ändrar ljusomkopplaren (på instrumentbrädan) till halvljus , så slocknar halvljuset när jag försöker få på helljuset. Den blåa helljus -lampan i hastighetsmätaren lyser dock. Reläet är bytt och det klickar i det vid omkoppling helljus, säkringar hela och 5:56- sprayade . Har hört någonstans att det kan bli fel i själva ljusknappen på intrumentbrädan? Byta ? Lätt att få tag i ??
  Känner att jag kollat det som jag tyckt varit troliga felorsaker, så nu skulle jag behöva lite hjälp från forum – deltagare…..
  Tacksam för tips!

  #432644

  Hej Klas
  Jag hade ungefär samma problem på min -78 v4 96
  Jag lånade ett relä av en av grannens v4:or men inget lyse.Vi tog då relät från den bil han pendlar med och då fick vi lyse jag öppnade mitt relä som är mycket enkelt bara att böja ut höljet runt om i nederkanten och dra av (jag trodde först att den var ihop nitad tack Lasse )gjorde rent kontaktytorna och det fungerar nu fint

  Du kan ju testa om det är oxiden som spökar även för dig

  #432652
  Janne Hagnell
  Moderator

  Eftersom det hänt efter vinterförvaring är det nästan säkert oxid. Börja med det enklaste, säkringar och kontaktdon.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #432660
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Tack för era tips! Men efter att ha gjort dessa åtgärder, har jag fortfarande inget helljus…….blir smått tokig på det här.. Kan alltså ”ljustuta” i parkeringsläge och varselljus-läge, antar att det är helljuset man ” ljustutar” med? Däremot tänds inte den blå helljuslampan på instrumentbrädan vid ”ljustutning” Den tänds ju som tidigare sagt när man växlar mellan hel och halvljus, fast det blir ju inget helljus i strålkastarna…….
  Ja där är läget just nu ….får nog fundera några varv till….tar under tiden gärna emot fler tips! Hur är det med själva ljusomkopplaren på instrumentbrädan, kan den gå sönder och få den här symptomen?

  #432879
  tilda
  Deltagare

  Kolla kontaktstycket under instrumentbrädan. Förmodligen dålig kpntakt i någon kabel.

  #432918
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Tack för tipset ,Tilda! Har redan kollat där, tyckte det såg rent och fint ut, men ska kolla igen lite noggrannare denna gång!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng