"Knackande" ljud vid tomgång

Forum Modellspecifika forum OG900 "Knackande" ljud vid tomgång

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-08-19 06:33 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #462474
  Richard Voss
  Deltagare

  Hej!
  Jag har en 900i – 92:a med 23.000 mil på mätaren som plötsligt börjat avge ett knackande/rasslande ljud på tomgång samt vid körning. Detta ljud försvinner så fort kopplingen trycks ner och återkommer i dragläget. Misstänker att det kommer från växellådan och att den i värsta fall måste bytas. Någon här på forumet som har någon teori och annars en uppfattning på vad en verkstad skulle ta för att byta lådan på en Og900?

  // Tacksam för svar!

  #462485
  saabaero
  Deltagare

  Det händer ibland att det låter och skramlar från växellådans primärväxel. Primärväxeln går att komma åt utan att plocka ur lådan.
  Försök lokalisera ljudet mer exakt. Du kan t.ex. hissa framvagnen, ställ den på pallbockar och låta motorn gå med växel i samtidigt som du lokaliserar var det låter. En bit trädgårdsslang funkar ypperligt som ”stetoskop”.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng