Koder på chassinr-skylt

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Koder på chassinr-skylt

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-06-06 21:08 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #429977
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Hej! Undrar om någon kan hjälpa mig läsa ut vad följande koder från chassinr-skylten , på min 9-5:a 5D -07betyder, de första 6 koderna är väl fjäder fram/bak, krängningshämmare fram/bak, stötdämpare fram/bak, men de som kommer sen ?? Tar även gärna emot info om var jag själv (i framtiden) kan söka på dessa koder.
  CW-FE-J-J-40-31-AF-BC-CE-DC
  mvh Klas

  #430018
  Bengt Åkesson
  Deltagare
  #430021
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Tack Bengt!

  #430043
  David
  Deltagare

  Anger du VIN på http://www.thesaabsite.com/ överst i vänstra hörnet och söker och sedan väljer ”Additional Details” på höger kant en bit ner kommer du att se hela specifikationen för bilen med bl.a. om det är sportchassi eller std., Halogen eller Xenon samt mycket mer intressant.
  Och man kan se chassikoderna om klisterlappen är oläsbar eller att man inte har bilen tillgängligt just när man vill kika.
  Kanske mest användbart när man t.ex. letar ’rätt’ bil på blocket.
  (Vet man inte VIN koden så hittar man ju den via transportstyrelsen eller biluppgifter på nätet)

  Hoppas det är till nytta för någon.

  Och på frågan hur man tar reda på vad respektive bokstav på chassiskylten betyder så syns de i reservdelslistorna (EPC) för respektive komponent.
  Vilket tecken som är vad på chassiskylten syns också på thesaabsite.com när VIN är inknappat vid (i) symbolen till höger om texten ”VIN Plate :”

  #430045
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Tack David! Är det alltså så att allt det som står med när man klickat på ”Additional Details” finns installerat i/på den bil man söker på?
  Som under ”Major applicability options” och ”Additional applicbility options” t.ex. förbered för CD-växlare och telefonförberedd ,handsfree ?

  #431243
  David
  Deltagare

  Hej Klas

  Ja det stämmer.
  Nu har jag inte sett någon OG9-5 som inte har kabel till CD-växlare fördragen men kikar du på något mer unikt på två olika bilar så ser man skillnaderna som t.ex. Larm, typ av klädsel, Xenon m.m.

  Oftast vet man ju vad sin egen bil har för utrustning men om man t.ex. är spekulant på en bil kan man med hjälp av reg.nr/VIN själv ta redan på detaljer om bilen som ägarna inte alltid själva har koll på som t.ex. sportchassi, nivåreglering, automatiskt dimmbara ytterspelar, tiltsensor på larmet m.m.

  #431246
  Klas Carlborg
  Deltagare

  Hej David! Tack för ditt svar. Man lär sig något nytt nästan varje dag 🙂 Hade faktiskt inte en aning om att all denna information låg ”dold” bakom ett chassinummer! Tack än en gång!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.