Köpa delar i USA. Erfarenheter?

Forum Övrigt Allmänt Köpa delar i USA. Erfarenheter?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2003-07-23 21:27 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9606
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Jag har handlat lite Sonettdelar från en skrotad bil i USA (på en Ebayauktion). Inga stora pengar inblandade men man vill ju att det hela skall gå rätt till. Jag betalade via PayPal och det har fungerat bra tidigare men då har det varit svenska säljare.

  Någon som har erfarenheter, bra eller dåliga?
  Hur lång tid tar transporten?
  Tullproblem?
  Tillkommande avgifter i Sverige?

  Kul om någon vill svara.

  /B

  #69831
  mats jonsson
  Deltagare

  Hej

  Det brukar fungera bra när man handlar i USA. Jag har till och med köpt Sonetter osedda, betalda cash, utan att ha blivit lurad. Förmodligen har jag haft en del tur, peppar peppar ta i trä, men inom Saab-kretsar därborta verkar de flesta vara ärliga. Därtill tycker de att det är exotiskt att göra affärer med folk från ”The Saab-Country”

  Ebay har jag inte handlat på men jag har noterat att det finns säljare som portionerar ut skrotbilar för 5 dollar per pryl. I bland blir prylarna mycket dyrare än om man kan få kontakt med någon ”pulnisse” som har gården full med skrotsonetter.

  När det gäller tull och moms så gäller det att få dem att tulldeklarerar varorna som gåva med ett värde om 1-5 dollar eller så. Annars åker man på tull och moms och där räknas även frakten in i värdet. Därtill tillkommer en exp.avgift på 100-150 kr. Slutligen blir det billigast med surface-mail. Tar sex veckor innan man har prylarna. Good Luck!

  By the way: Det mesta av det sonettrelaterade på E-bay är rena skräpet. Just nu är det en kille som har slaktat en motor och säljer kam och lyftare var för sig. Suck.

  #69832
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Tack för dina synpunkter, Mats!

  Min lilla affär fungerade bra! Det var just från den där utportionerade Sonetten faktiskt. Båda ”splashguards with horns” som sitter i hjulhusen fram som stänkskydd för lyktorna fick jag för strax under $10 i rostfritt skick men med dåliga lister. Min SonIIIa saknade dessa när jag köpte bilen. Frakten var ju naturligtvis inte gratis men jag hade grejorna på 10 dagar hem till porten. Betalning med PayPal (som tyvärr nu tar ut en betalningsavgift tydligen). Inget trassel med tull och annat.

  Har också testat en liten pryl som gick ner i ett kuvert och den hade jag på tre dagar hem i postlådan.

  Det verkar funka och jag fick snabb kontakt med säljarna via e-post. Jag är nöjd i alla fall.

  /B

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng