Koppling fungerar inte som den ska "saab 900 -88"

Forum Modellspecifika forum OG900 Koppling fungerar inte som den ska "saab 900 -88"

 • Detta ämne har 10 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2017-07-20 08:13 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #432557
  Simon Eliasson
  Deltagare

  När man startar bilen och man har kopplingen inne och ettan eller backen i kan den dra iväg även fast kopplingen är helt nertryckt eller så är kopplingen jättekänslig och bilen kan dra iväg bara jag släpper 5 mm. Om man lyckas komma iväg fungerar den som vanligt sen. Ibland om man ska ha ur ettan eller backen när man är stillastående så går det inte att få ur växeln så jag måste stänga av bilen, släppa kopplingen, trycka ner kopplingen, lägga i växeln och sen starta.
  Är kopplingen eller lådan helt färdig och måste bytas eller är det något annat?

  #432558
  woffe
  Deltagare

  Huvudcylindern som behövs renoveras lr bytas ut beroende hur loppet i den ser ut finns renoveringssats på Mekonomen 110kr sist jag köpte.
  På farsans rulla bilen iväg fastän kopplingen var nedtrampad ibott vi bytte slavcylinder o koppling först vilket var fel ände att börja i då det är dyrare o byta lycka till.

  #432561
  Regin
  Deltagare

  Och när du ändå är på G….

  Innan du börjar riva i det hydrauliska, kolla hur mycket slangbiten
  på röret mellan huvudcyl och slavcyl evt ”flexar/utvigdar” sig när du trampar ner kopplingen 🤔

  #432563
  saabaero
  Deltagare

  Jag skulle nog börja med att kolla pedalen.
  Vanligt på 900 att hålet för sprinten till huvudcylindern blir rejält ovalt och då blir det till slut problem att koppla ur

  #432654
  Simon Eliasson
  Deltagare

  Har nu sett att huvudcylindern läcker olja inne i bilen (Den stora gummipackningen som sitter bakom pedalen). Så jag antar att den borde nog bytas eller renoveras.

  #432716
  Simon Eliasson
  Deltagare

  Försöker nu att ta bort huvudcylindern men är helt omöjligt att montera bort ledningen som leder in i cylindern från slavcylindern. Den sitter så hårt att muttern slits sönder som jag försöker ta bort den. Nån som vet hur jag ska göra?

  #432717
  Janne Hagnell
  Moderator

  Har du kollat de enklaste grejerna som nämns ovan (ovalt hål, svällande slang)? Alltid lika lätt att bli energisk och börja riva grejer i onödan…

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #432833
  saabaero
  Deltagare

  Försöker nu att ta bort huvudcylindern men är helt omöjligt att montera bort ledningen som leder in i cylindern från slavcylindern. Den sitter så hårt att muttern slits sönder som jag försöker ta bort den. Nån som vet hur jag ska göra?

  Det finns ett specialverktyg för detta. Ser ut som en slitsad hylsa med ett dragskaft men det är antagligen redan kört om den börjat bli rund.

  Skruva loss slavcylindern så blir det lite enklare att komma åt muttern.
  En annan variant. Lossa röret från huvudcyl och skruva loss slaven från lådan och ta ur hela paketet.
  Dra fast den jobbiga muttern i ett skruvstycke och vrid loss slaven.

  Överväg att köpa en ny slang

  #432959
  Simon Eliasson
  Deltagare

  Drog till lokala verkstaden och dom konstaterade att huvudcylindern var där felet låg. Köpte renoveringskit för huvudcylindern och har lyckats plocka isär stången som fäster i pedalen men kommer inte längre än så för att själva kolven inte går att få ut. Och eftersom att ledningen mellan slav/huvudcylindern sitter som ett berg i bägge ändarna, så måste jag renovera cylindern när den sitter i bilen…. Nån som har något tips på hur jag ska få ut skiten ur bilen?

  Bilagor:
  #432967
  woffe
  Deltagare

  Hej testa o ta bort slangen från bromsvätskan o kör medtryckluft från det hållet på cylindern , minnet sviker mig lite osäker om det finns en fjäder i huvudcylinern på 900:an .

  #432968
  Regin
  Deltagare

  Får man lov och fråga vart i detta avlånga landet du bor –
  tänkte mest om man kanske kunde hjälpa dig genom detta jobbet ??

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng