Kylarrensning Biltema – någon som provat?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Kylarrensning Biltema – någon som provat?

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2012-05-02 08:57 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5732
  odenpa
  Deltagare

  Hej

  När jag satte i en ny frostplugg för ett tag sedan kändes det som en gegga där inne så jag tänkte jag skulle hitta något medel att köra genom kylsystemet. Någon som har provat Biltemas ”Kylarrensning”?

  /Pär

  #43011
  john gt
  Deltagare

  Jag brukar köra vanlig propplösare kaustiksoda och hetvatten funkar fint. Har även hört dom som har kört med diskmaskintableter. Har ingen erfarenhet av feltemas grejer.

  John.

  #43022
  stefan
  Deltagare

  kaustiksoda fungerar som sagt bäst men det lär hanteras med försiktighet eftersom det är starkt . Brukar dosera en 1/2-1 dl i ett normalstort kylsystem och mer än så ska man knappast gå om man inte vill riskera aluminiumkomponenter.
  Spola noga efteråt.
  En snällare variant är målarsoda och sen kommer väl de andra, oxalsyra och allt vad man nu kan tänkas använda. Sist på skalan kommer nog ”kylarrens”

  #43024
  markus a
  Deltagare

  Det beror ju lite på vad man skall lösa.

  OM det är guck från trasig toppackning är nog någon form av soda/lut bäst. Men är det pannsten är väl en icke oxiderande syra lämplig.. Cocacola borde funka 🙂

  För att få det så rent som möjligt får man nog köra en omgång av varje. Lut/avfettning och sedan en syra och sedan rent vatten ett par omgångar med några mils körning med varje.

  /M

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng