Läckande koppling, 99 -84

Forum Modellspecifika forum 90/99 Läckande koppling, 99 -84

 • Detta ämne har 8 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-10-13 12:16 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #447699
  EAAS
  Deltagare

  Hej!
  När jag skulle till jobbet i morse möttes jag av en mysig pöl på mattan. Det droppade från kopplingspedalen. Som tur är har jag gummimattor så det var bara att lyfta ur och spola av. Sedan lade jag in en stor plast istället. Så, med andra ord läcker min kopplingscylinder. Jag fick ta alternativt färdmedel till jobbet och har nu beställt en rep.sats till kopplingscylindern. Kan det vara något annat, tror ni att jag behöver beställa något mer till dess jag får tid att riva isär detta?

  Systemet ska väl förresten luftas sen. Hur gör jag det korrekt?

  #447810
  EAAS
  Deltagare

  Så, cylindern urtagen, isärplockad och renoverad med nya packningar och brickor. MEN! Såg nu att en nit på huset gått av. Spelar det någon stor roll? I huset byggs väl direkt inget tryck, för två nitar håller la nå inte för det? Trycker är väl bara i själva cylindern mellan tryckstång och kolv gentemot slavröret? Måste la funka att dra ihop med ny nit eller liten skruv med mutter? Kort sagt, huset behöver återfästas på cylindern och hålla tätt. Tips och råd?

  Bilagor:
  #447812
  saabgunnar
  Deltagare

  Hej!
  Om jag minnsrätt så ger denna bygel tryck på packningen som tätar mellan röret från bromsvätskebehållaren och cylindern. Är ju bara lite statiskt tryck. Kan väl nitas eller skruvas./Gunnar

  #447825
  EAAS
  Deltagare

  Alltså, vi går fan bet här! Har försökt trycka bakvägen med spruta och oljekanna. Händer inte ett skit. Det står stilla. Så har vi prövat den andra vägen. Att göra ungefär som med bromsar för att se om det blir någon skillnad. Då kommer det gammal skitig bromsvätska och och massor med luft (som dock verkar smyga via nippeln ta mej fan, för så mycket luft kan det inte finnas), men det kommer ingen ny bromsvätska och ta mej tusan händer inget i behållaren.

  Vad fan ska man göra?

  #447843
  EAAS
  Deltagare

  Till slut fick vi ordning på det. Jag vet inte om vi hade för klen spruta eller så men det gick bättre när vi pumpade luft i behållaren och sköljde ut via nippeln tills det bara kom väska och inga luftbubblor.

  #447846

  Så gjorde jag också.
  Luft ovanifrån tills det bara kom frisk vätska. Gjorde några ”bromsluftningar” dvs höll pedalen nere och släppte på luft ingen på slavcylindern. Då fick jag ut mycket av den gamla vätskan som fanns i slavcylindern också!

  • Det här svaret redigerades för 3 år, 10 månader sedan av .
  #447972
  EAAS
  Deltagare

  Fick ju ihop kopplingen i helgen och allting är frid och fröjd. Tror jag i alla fall. Har inte noterat några fler läckage, nivåerna är bra och allt sånt. Men jag undrar ändå om det är normalt att kopplingen ska ta så jävla långt ner? Den frikopplar typ vid den sista decimetern. Vad säger eran erfarenhet av 99:ans koppling?

  #447981
  EAAS
  Deltagare

  Äsch fan … Något fel är det. På väg hem från jobbet idag tog kopplingen än längre ned och växlarna började skava. Skiten tar inte som den ska.

  #450444
  EAAS
  Deltagare

  Två cylinderbyten senare köpte jag en flång ny hos Mekonomen och lät dem byta. Nu är kopplingen … som ny. =)

  • Det här svaret redigerades för 3 år, 8 månader sedan av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng