Laddningslampan lyser ej.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Laddningslampan lyser ej.

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2012-04-29 20:07 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6057

  Tändningen är på, men laddningslampan lyser ej. Har kollat lampan, den är hel. Generatorn? Laddningsrelät? Jag har provat med ett annat relä, utan resultat. Om jag vill kolla att det är förbindelse till lampan från relä-generator, var skall jag ansluta? Kan generatorn ladda ändå? Jag har inte mätt eventuell laddström, får göra det i morgon. Alla förslag mottages tacksamt.

  #40101
  hup213
  Deltagare

  Kolla att det inte är ledningsbrott.

  Pelle i Härnösand

  #42875
  Per-Erik
  Deltagare

  kolla så instrumentet har jordning…

  #42898

  Det är jordat. Men jag misstänker ett avbrott någonstans. Jag har provat att koppla ström på olika ledningar vid generator- laddningsrelä, men jag är osäker på vilken sladd som har förbindelse med laddningslampan. Är det någon som vet?

  #42901
  moparman
  Deltagare

  Jorda kabeln från laddlampan vid generatorn så ska lampan lysa, det ska va tändstöm mot lampan, om den inte lyser är det kabelfel (den jordar genom minuskolet i generatorn) när generatorn börjar ladda blir det plus där å lampan slocknar….. Hade samma fel nyss så det blev ett generator byte :wrench

  #42932

  Jag har hittat felet. Det är den röda sladden från generatorn och laddningsrelät som går till lampan, jag provade att jorda den, men lampan lyste ej. Efter en del letande hittade jag felet. Någon tidigare ägare hade gjort en modifiering i elsystemet, en skarv på kabeln var dold i det svarta plasthöljet, skarven var dåligt gjord och därmed blev det dålig jord! En ny skarv och si, lampan lyste!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.